Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Myślenie, dziwne głębokie

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

6 lipca 2016, o 01:33

Nawet jeśli nie szukam zagrożenia, w sensie nie myśle o objawach i tym co mi się dzieje, to czemu moje myślenie jest takie głębokie strasznie, gdzie słysze swój głos tak bardzo.
Jakbym żył uwięziony w tych myślach i głowie, jest to strasznie głębokie i rozkminianie identyczne jak po jakiejś używce, ktoś może mi powiedzieć czemu tak się dzieje, wątpie że to myśli natrętne, może to być np analiza? tylko jaka analiza skoro nie myśle o objawach i lękach, z góry bardzo dziękuje ;)
subzero1993
Odburzony i pomocny użytkownik

6 lipca 2016, o 02:50

To ciągła analiza, kontrola i ciągłe niedowierzanie. Gdy miałem najgorsze swoje DD to też miałem wrażenie jakbym żył w swojej głowie, ciągłe życie myślami, ale to przechodzi tylko przedewszystkim przestań wątpić i nie bój się DD. To stan odcięcia i forma jakby obrony, bojąc się jej objawów uniemożliwiasz minięcie tego stanu.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
kucyki46
Gość

6 lipca 2016, o 06:22

Może za mało żyjesz w realnym swiecie, za dużo wyobraźni i zamknięcia
Awatar użytkownika
dziwny123
Zarejestrowany Użytkownik

11 lipca 2016, o 05:21

Też mam bardzo głębokie myślenie, czuję czasem, jakbym fizycznie teleportował się do świata, który w danym momencie tworzę w swoich myślach. I też w pewnym sensie słyszę głos w myślach. Nie słyszę go zewnętrznie uszami, tylko moje myśli wydają się mieć pewną dźwięczność w głębi głowy, nie jest to tylko mój własny głos, mogę myśleć w męskim tonie dźwiękowym, damskim i w tonie "nie z tego świata". Z czego wynika głębokie myślenie, to nie wiem dokładnie.
subzero1993
Odburzony i pomocny użytkownik

11 lipca 2016, o 07:46

Dziwny123, się nazywa fonetyzacja wewnętrzna.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
ODPOWIEDZ