Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Natłok myśli, głęboka analiza

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

19 czerwca 2016, o 14:24

Masakra wogóle jak można to nazwać, zawsze staram się to akceptować ale po prostu nie da się..

Czuję się jak chodzace myśli, jakbym był samymi myslami, tak głęboko jestem wrzucony w to myślenie że nawet jak coś oglądam czy robie cokolwiek to zawsze myśle o czymś innym, tak strasznie głęboko w głowie że aż słyszę swój głos w środku, takie typowe zamknięcie w główce. Jak moge to ogarnąć? jakieś rady? I co to wogóle jest myśli natrętne? Nie radze sobie z tym
subzero1993
Odburzony i pomocny użytkownik

19 czerwca 2016, o 15:37

Myśli natrętne to myśli przychodzące same, bez Twojej ingerencji. Np te podważające realność świata, filozoficzne i w sumie każde które wzbudzają lęk i ich sobie nie życzysz. Jeśli nie dajesz rady to może warto pójść do psychiatry, po jakieś leki na start, byś wrócił na ziemie, a potem dopiero wziął się za odburzanie?
I co masz na myśli mówiąc, że słyszysz swój głos? Tak fizycznie?
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
Awatar użytkownika
schanis22

19 czerwca 2016, o 15:53

Patrol1995 , ja wysyłam nagranie o myślach natrętnych , odsłuchaj je koniecznie wtedy będzie Ci łatwej zrozumieć i pracować nad sobą etap-3-mysli-lekowe-t4330.html .
Pamiętaj do wyjścia z zaburzenia potrzebna jest też wiedza . Ja też kiedyś nie mogła skupić się na niczym ani na filmie ani na książce tylko na cholernych myślach nerwicowych - żeby to się skończyło trzeba czasu i pracy nad sobą .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Patro1995

20 czerwca 2016, o 00:01

subzero1993 pisze:Myśli natrętne to myśli przychodzące same, bez Twojej ingerencji. Np te podważające realność świata, filozoficzne i w sumie każde które wzbudzają lęk i ich sobie nie życzysz. Jeśli nie dajesz rady to może warto pójść do psychiatry, po jakieś leki na start, byś wrócił na ziemie, a potem dopiero wziął się za odburzanie?
I co masz na myśli mówiąc, że słyszysz swój głos? Tak fizycznie?
W sensie ze slysze go w swojej glowie gleboko :d jak sa mysli wiesz o co chodzi
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

20 czerwca 2016, o 19:20

schanis22 pisze:Patrol1995 , ja wysyłam nagranie o myślach natrętnych , odsłuchaj je koniecznie wtedy będzie Ci łatwej zrozumieć i pracować nad sobą etap-3-mysli-lekowe-t4330.html .
Pamiętaj do wyjścia z zaburzenia potrzebna jest też wiedza . Ja też kiedyś nie mogła skupić się na niczym ani na filmie ani na książce tylko na cholernych myślach nerwicowych - żeby to się skończyło trzeba czasu i pracy nad sobą .
Dokładnie jest tak jak pisze kochana schanis. Ja jeszcze z 2 miesiace temu nie mogłam spokojnie pojechać czy pójść gdzieś nie siedząc w myślach. Od ponad tygodnia jest zupełnie inaczej. Rzuciłam to wszystko w pizdu i przyniosło efekty :) także praca własna to podstawa.
Awatar użytkownika
schanis22

20 czerwca 2016, o 19:22

Tak Kochana Ola rzucić wszystko w pizdu :D to podstawa odburzenia , inaczej ani rusz :D
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
kamilpc
Odburzony i pomocny użytkownik

20 czerwca 2016, o 19:36

poprostu to wszystko to jest iluzja nerwicy ,te mysli analizy to wszystko tworzy nerwica ,natretne mysli , z czasem nauczysz sie je wylapywac i zobaczysz ze to jest poprostu smieszne jak nerwica nas robi w konia.Tez wchidzilem w analizy bo niewiwdzialem co to jest,ale teraz wierze ze to nerwica i nicmi sie nie dzieje .olewaj to wszystko ,zdobywah wiedze i dzialaj.Tez mam watpliwosci ale jest ok .

-- 20 czerwca 2016, o 19:36 --
poprostu to wszystko to jest iluzja nerwicy ,te mysli analizy to wszystko tworzy nerwica ,natretne mysli , z czasem nauczysz sie je wylapywac i zobaczysz ze to jest poprostu smieszne jak nerwica nas robi w konia.Tez wchidzilem w analizy bo niewiwdzialem co to jest,ale teraz wierze ze to nerwica i nicmi sie nie dzieje .olewaj to wszystko ,zdobywah wiedze i dzialaj.Tez mam watpliwosci ale jest ok .
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
Patro1995

20 czerwca 2016, o 23:55

Dzieki ziomgi :*
ODPOWIEDZ