Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pare pytań odnośnie DD i śniegu optycznego

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

27 maja 2016, o 00:29

Witam, ogólnie pewnego razu zacząłem brać asertin i pić co jakiś czas, tylko na początku nie miałem żadnego śniegu optycznego, zacząłem się wypytywać i pisać na różnych forach co to jest , czy każdy kto ma dd musi to mieć w objawach itd aż nagle po paru dniach nakręcania i szukania w internecie rzeczy na temat śniegu pojawił mi się u mnie, pytanie jest takei cz według was pojawił mi się przez leki czy po prostu przez nakręcanie się i szukanie ? Dzięki za odpowiedzi, wiem że to błąd ogólnie, ale naprawdę uspokoje się pozdrawiam ;) a dokłądnie to wyglądało tak że pewnej nocy się mi pojawił , dzien póżniej tego nie miałem ale poszedłem wypić alkohol i od tego czasu mam ciągle, i nie wiem na co winę zrzucić czy na lek czy na nakręcanie się a może na alkohol? pomóżcie Mi rozwiązać tą zagadkę jak możecie yo ;)
Awatar użytkownika
elala73

27 maja 2016, o 06:47

Z tego co czytałam na naszym forum , wiele osób z dd ma ten objaw . Ja postawiłabym na nakręcanie , ale to tylko moje domysły .
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

27 maja 2016, o 09:24

Najgorsze co może być to doszukiwać się w internecie chorób, to sprawiło że się nakreciles i teraz tego doswiadczasz, natomiast przy dd śnieg optyczny to bardzo częsty objaw, proponuję przy dd i braniu leków nie pić alkoholu, bo zazwyczaj jest tak ze objawy się nasilają.
COCO JUMBO I DO PRZODU
subzero1993

27 maja 2016, o 11:16

Objawy w DD utrzymują się tak długo jak długo zwracasz na nie uwagę. Jak zaczniesz z nimi żyć tak jakby to one były normalnością to po czase same znikną. Co do śniegu to mi się chyba zdażyło w małym stopniu, ale patrząc na wpisy innych to jest to typowy objaw DD.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
Patro1995

27 maja 2016, o 12:53

Dobra dzieki, czyli stawiacie że się po prostu nakręciłem
subzero1993

27 maja 2016, o 15:03

Każdy na początku sie nakreca bo nikt nie jest w zyciu przygotowany na to ze cos takiego moze sie stac zatem badz dla siebie wyrozumialy.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
ODPOWIEDZ