Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Co robię źle? Proszę o sugestie :)

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
martix
Zarejestrowany Użytkownik

4 kwietnia 2016, o 15:26

Witam wszystkich! ;)

Od pół roku zmagam się z objawami DD. Generalnie od dawna mam sporo problemów osobistych i dużo stresu na codzień, a w ostatnich kilku latach spotkał mnie ciąg traumatycznych zdarzeń, które spowodowały że w październiku złapała mnie DD. Początkowo nie wiedzialam co się dzieje, inne problemy zepchnęłam na drugi plan i zaczęlam przejmować się objawami. W grudniu trafiłam do psychiatry, stwierdzono zaburzenie lękowo depresyjne i zaczęłam przyjmowac sertralinę. Lek pomógł mi się wyciszyć (wcześniej potrafilam płakać całymi dniami). W momencie kiedy zaczęłam brać leki, znalazłam także to forum i zaczęłam rozumieć o co kaman :P Niestety DD cały czas utrzymuje się na podobnym poziomie.. Czasem jest lepiej, czasem gorzej, ale ogólnie nie zauważam żadnej poprawy, chociaż wydaje mi się że zaakceptowałam ten stan, stosuje niereaktywność i inne porady osób z forum. Żyję normalnie, tak jak przed zaburzeniem, robie swoje, studiuję, obecnie piszę magisterkę, doszlam do takiego momentu, że przez większość czasu nie zauważam objawów DD.
Ale poprawy nie ma, więc pomyślałam, że zwrócę się do Was, bo być może robię coś źle i powinnam zmienić taktykę..

Bardzo prosze o pomoc :))
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

4 kwietnia 2016, o 15:46

Moim zd jednego czego ci teraz trzeba to cierpliwości, bo wiesz to nie jest tak hop siup i po objawach, na to potrzeba czasu a ty chcesz żeby dd już przeszło, po woli i bez presji się odburzaj a napewno zobaczysz poprawę. Pozdrawiam
COCO JUMBO I DO PRZODU
martix

4 kwietnia 2016, o 15:56

Joannaw27 pisze:Moim zd jednego czego ci teraz trzeba to cierpliwości, bo wiesz to nie jest tak hop siup i po objawach, na to potrzeba czasu a ty chcesz żeby dd już przeszło, po woli i bez presji się odburzaj a napewno zobaczysz poprawę. Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź ;)
ja właśnie mam problem z cierpliwością, bo wydaje mi się, że powinnam zauważać chociaż minimalną poprawę, a ja co jakiś czas po prostu wracam do punktu wyjścia z tymi objawami :((
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

4 kwietnia 2016, o 16:08

martix pisze:
Joannaw27 pisze:Moim zd jednego czego ci teraz trzeba to cierpliwości, bo wiesz to nie jest tak hop siup i po objawach, na to potrzeba czasu a ty chcesz żeby dd już przeszło, po woli i bez presji się odburzaj a napewno zobaczysz poprawę. Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź ;)
ja właśnie mam problem z cierpliwością, bo wydaje mi się, że powinnam zauważać chociaż minimalną poprawę, a ja co jakiś czas po prostu wracam do punktu wyjścia z tymi objawami :((
Może za bardzo chcesz? traktujesz to jak wroga?
martix

4 kwietnia 2016, o 23:04

Nie jak wroga.. ale od czasu do czasu zaczynam sie wkurzac, ze to ciagle trwa :((
ODPOWIEDZ