Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
HadeS!
- Zarejestrowany Użytkownik
23 kwietnia 2020, o 21:16
Cześć czy jest to normalne w dd że jakby głos kogoś z kim rozmawiam jest taki głośniejszy , albo jak jest wiele osob to te głosy tak jakby sie zlewają wszystkie nie wiem jak to opisać

bardzo dziwne uczucie , myślicie że to przez wyczulone zmysły ? ostatnio nakręciłem sie na schizo ze to dopiero początki i sie troszeczke zaczałem tego bać mimo że wiem podświadomie że schizo nie mam

zastanawiam sie czy to wynika własnie z tego wyostrzonego zmysłu słuchu , to generalnie występuje sporadycznie tak jakbym był w koszmarze ciężko mi to opisac dokładnie

17 lat
''Ucz sie z wczoraj, żyj dla dzisiaj, miej wiarę w jutro"

-
Lara
24 kwietnia 2020, o 10:25
Ja miałam tak samo, teraz tylko momentami się tak mi robi, ten objaw akurat się uspokoił, ale na początku byłam pewna, że to psychoza bo naprawdę tę zmianę realnie słyszałam i odczuwałam. Głos innych osób był silniejszy albo miał inny ton.
-
HadeS!
24 kwietnia 2020, o 12:00
Ja to niestety mam dosyć nasilone dd podczas czegoś takiego jest strasznie mocne ;/
''Ucz sie z wczoraj, żyj dla dzisiaj, miej wiarę w jutro"