Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Trwała Derealizacja :(
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Nie ma konkretnych leków na DD. Musisz iść do psychiatry i losowo przyjmować to co Ci da aż trafisz właściwy lek. A poza tym może psychologicznie podziałaj? Przewlekła czy nie to nadal derealizacja.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
mi derealizacja zeszła przy pomocy leków ale nie tylko. Brałem wtedy prozac czy jak to się tam nazywa, zajmowałem się pracą, mieszkałem wtedy sam to pamiętam, że grałem dużo w wiedzmina. I zeszło mi tak po paru miesiącach. W sumie fajny to był czas, nie miałem stresów dużo. Leki mi pomogły w tym, że olałem ten stan i zaakceptowałem. I tak schodziło powoli.
- debra.morgan
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Jeśli to stan, który utrudnia normalne funkcjonowanie to możesz iść po jakieś leki do psychiatry, żeby się trochę ustabilizować. Ale ani DD, ani nerwicy nie wyleczysz lekami tylko, a samym sobą

- Juliaaa78569
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Czy to derealizacja trwała, czy nie
Możesz spokojnie pozbyć jej się
Leki, terapia, psycholog nie pomogą tu nic
Dopóki nie zrozumiesz, że to wszystko to woda na pic
Tak więc najlepszym lekarstwem to chłopaków nagrania
Lecz nawet one nie pomogą dopóki nie będzie tu Twojego działania
Lecz nawet one nie pomogą dopóki nie będzie tu Twojego działania

- debra.morgan
Ale tu się z Tobą nie zgodze w 100%. Ja miałam szczęście, że trafiłam na spoko psychologa i dla mnie terapia też jest ważna. Jeśli ktoś siedzi w zaburzeniu latami to czasami potrzeba kogoś kto wyjaśni co i jak. Video chłopaków to magia i bez tego bym pewnie nie dała rady, ale mój psycholog podchodzi indywidualnie do mojego przypadku i dla mnie ta rozmowa jest baaardzo pomocna. Więc ja bym tak nie generalizowała, że psycholog nie pomaga.Juliaaa78569 pisze: ↑30 lipca 2019, o 12:25Czy to derealizacja trwała, czy nie
Lecz nawet one nie pomogą dopóki nie będzie tu Twojego działania![]()
- Juliaaa78569
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie bierz tego na poważnie. Chciałam napisać wierszyk, to napisałam i tak jakoś wyszłodebra.morgan pisze: ↑30 lipca 2019, o 12:55Ale tu się z Tobą nie zgodze w 100%. Ja miałam szczęście, że trafiłam na spoko psychologa i dla mnie terapia też jest ważna. Jeśli ktoś siedzi w zaburzeniu latami to czasami potrzeba kogoś kto wyjaśni co i jak. Video chłopaków to magia i bez tego bym pewnie nie dała rady, ale mój psycholog podchodzi indywidualnie do mojego przypadku i dla mnie ta rozmowa jest baaardzo pomocna. Więc ja bym tak nie generalizowała, że psycholog nie pomaga.Juliaaa78569 pisze: ↑30 lipca 2019, o 12:25Czy to derealizacja trwała, czy nie
Lecz nawet one nie pomogą dopóki nie będzie tu Twojego działania![]()
Taki trochę na luzie wierszyk
Oczywiście, że psycholog też jest ważny, jak najbardziej
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Zresztą koleżanka napisała, że ani psycholog ani nagrania też nie pomogą bez działania własnego i ma rację.
Z lekami jest pewien kłopot bo te reakcje się utrwalają jak tylko pojawi się pierwsza nerwica czy dd. I nawet jak to zejdzie to ma tendencję do wracania, dopóki sami nie nauczymy się odpuszczać kontroli lękowej bez leków.

(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
- Celine Marie
A myślisz,że my dd od czego mamy

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
- debra.morgan
Ale KAŻDY z nas ma dd od ciągłego stresu, inaczej by nas tu nie było! I nie będziemy sobie niczego darować bo WSZYSCY jesteśmy tu po to, żeby sobie wzajemnie POMAGAĆ!! I raz jeszcze - NIE MA LEKU, KTÓRY WYLECZY CIE Z DD! Są środki wspomagające, oczywiście. I jeśli serio to utrudnia Ci życie to pomoże. Ale to uśpi te stany. Nie wyleczy ich. Ale ostatecznie to TY jesteś lekarstwem na DD. I raz jeszcze również powtórzę, że nie mówimy tych rzeczy nie wiem Tobie na złość, ale żeby Ci pomóc. Ale jeśli nam nie wierzysz to zapraszam do jakiegoś specjalisty

- Natalie1208
No teraz to mnie rozbawiłeś

Większość na tym forum ma dd i w ogóle nerwice od ciągłęgo stresu. Chemie w mózgu to Ty sobie sam własną pracą możesz unormować