Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Trwała Derealizacja :(

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Raphael
Zarejestrowany Użytkownik

30 lipca 2019, o 01:26

Witam chciałem się was zapytać jak się pozbyć przewlekłej derealizacji konkretnie za pomocą których środków farmakologicznych ?
martinsonetto
Odburzony i pomocny użytkownik

30 lipca 2019, o 02:02

Nie ma konkretnych leków na DD. Musisz iść do psychiatry i losowo przyjmować to co Ci da aż trafisz właściwy lek. A poza tym może psychologicznie podziałaj? Przewlekła czy nie to nadal derealizacja.
ozz87

30 lipca 2019, o 11:00

mi derealizacja zeszła przy pomocy leków ale nie tylko. Brałem wtedy prozac czy jak to się tam nazywa, zajmowałem się pracą, mieszkałem wtedy sam to pamiętam, że grałem dużo w wiedzmina. I zeszło mi tak po paru miesiącach. W sumie fajny to był czas, nie miałem stresów dużo. Leki mi pomogły w tym, że olałem ten stan i zaakceptowałem. I tak schodziło powoli.
Awatar użytkownika
debra.morgan
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

30 lipca 2019, o 12:07

Raphael pisze:
30 lipca 2019, o 01:26
Witam chciałem się was zapytać jak się pozbyć przewlekłej derealizacji konkretnie za pomocą których środków farmakologicznych ?
Jeśli to stan, który utrudnia normalne funkcjonowanie to możesz iść po jakieś leki do psychiatry, żeby się trochę ustabilizować. Ale ani DD, ani nerwicy nie wyleczysz lekami tylko, a samym sobą ;) terapia u psychologa jeśli ktoś chce no i polecam filmy chłopaków. Ty jesteś najlepszym lekiem na swoją derealizację :)
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

30 lipca 2019, o 12:25

Czy to derealizacja trwała, czy nie
Możesz spokojnie pozbyć jej się
Leki, terapia, psycholog nie pomogą tu nic
Dopóki nie zrozumiesz, że to wszystko to woda na pic
Tak więc najlepszym lekarstwem to chłopaków nagrania
Lecz nawet one nie pomogą dopóki nie będzie tu Twojego działania :)
Awatar użytkownika
debra.morgan

30 lipca 2019, o 12:55

Juliaaa78569 pisze:
Ale tu się z Tobą nie zgodze w 100%. Ja miałam szczęście, że trafiłam na spoko psychologa i dla mnie terapia też jest ważna. Jeśli ktoś siedzi w zaburzeniu latami to czasami potrzeba kogoś kto wyjaśni co i jak. Video chłopaków to magia i bez tego bym pewnie nie dała rady, ale mój psycholog podchodzi indywidualnie do mojego przypadku i dla mnie ta rozmowa jest baaardzo pomocna. Więc ja bym tak nie generalizowała, że psycholog nie pomaga.
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

30 lipca 2019, o 13:12

debra.morgan pisze:
30 lipca 2019, o 12:55
Juliaaa78569 pisze:
Ale tu się z Tobą nie zgodze w 100%. Ja miałam szczęście, że trafiłam na spoko psychologa i dla mnie terapia też jest ważna. Jeśli ktoś siedzi w zaburzeniu latami to czasami potrzeba kogoś kto wyjaśni co i jak. Video chłopaków to magia i bez tego bym pewnie nie dała rady, ale mój psycholog podchodzi indywidualnie do mojego przypadku i dla mnie ta rozmowa jest baaardzo pomocna. Więc ja bym tak nie generalizowała, że psycholog nie pomaga.
Nie bierz tego na poważnie. Chciałam napisać wierszyk, to napisałam i tak jakoś wyszło 😊
Taki trochę na luzie wierszyk 😂
Oczywiście, że psycholog też jest ważny, jak najbardziej 🙂
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

30 lipca 2019, o 13:32

Zresztą koleżanka napisała, że ani psycholog ani nagrania też nie pomogą bez działania własnego i ma rację. ;) Z lekami jest pewien kłopot bo te reakcje się utrwalają jak tylko pojawi się pierwsza nerwica czy dd. I nawet jak to zejdzie to ma tendencję do wracania, dopóki sami nie nauczymy się odpuszczać kontroli lękowej bez leków.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Raphael

31 lipca 2019, o 01:50

U mnie do tego doszło z powodu ciągłego stresu i przez to została zaburzona chemia mózgu także wszelkie porady od strony psychologicznej możecie sobie darować
Awatar użytkownika
Celine Marie

31 lipca 2019, o 02:25

Raphael pisze:
U mnie do tego doszło z powodu ciągłego stresu i przez to została zaburzona chemia mózgu także wszelkie porady od strony psychologicznej możecie sobie darować
A myślisz,że my dd od czego mamy :roll: Znam przypadki gdzie latami ludzie brali tony różnych leków ,a dd jak było tak jest także nie nastawiaj się tak bardzo na te piguły.
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
debra.morgan

31 lipca 2019, o 09:12

Raphael pisze:
Ale KAŻDY z nas ma dd od ciągłego stresu, inaczej by nas tu nie było! I nie będziemy sobie niczego darować bo WSZYSCY jesteśmy tu po to, żeby sobie wzajemnie POMAGAĆ!! I raz jeszcze - NIE MA LEKU, KTÓRY WYLECZY CIE Z DD! Są środki wspomagające, oczywiście. I jeśli serio to utrudnia Ci życie to pomoże. Ale to uśpi te stany. Nie wyleczy ich. Ale ostatecznie to TY jesteś lekarstwem na DD. I raz jeszcze również powtórzę, że nie mówimy tych rzeczy nie wiem Tobie na złość, ale żeby Ci pomóc. Ale jeśli nam nie wierzysz to zapraszam do jakiegoś specjalisty :)
Awatar użytkownika
Natalie1208

31 lipca 2019, o 11:11

Raphael pisze:
No teraz to mnie rozbawiłeś :D
Większość na tym forum ma dd i w ogóle nerwice od ciągłęgo stresu. Chemie w mózgu to Ty sobie sam własną pracą możesz unormować ;) leki i tak Cię z niczego nie wyleczą- wiem bo sama brałam.
ODPOWIEDZ