Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dd skupione na jednej osobie

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
ciąglewalcze
Zarejestrowany Użytkownik

14 grudnia 2018, o 10:57

Witam, mam taki problem. Ogólnie borykam się z Rocd ale ta sprawa przypomina mi trochę dd. Chodzi o to że inaczej odbieram mojego chłopaka, inaczej go postrzegam. Strasznie ciężko to opisać, ale czuję jakby mój chłopak był inny niż zazwyczaj. Niby jak patrzę na niego to wiem że on i jego zachowanie to ta sama osoba co wcześniej, ale coś jest innego w nim, a raczej chyba w moim postrzeganiu niego. Dodatkowo ta obcosc, inność włącza mi się dopiero wtedy jak się widzimy. No i jeszcze mimo tego stanu ja czuje ze kocham go, jak mi powie coś nie miłego to boli tak samo. Ma, albo miał ktoś może coś podobnego?
ciąglewalcze

14 grudnia 2018, o 14:18

Nie miał tak nikt?
Awatar użytkownika
crazyjack

14 grudnia 2018, o 17:34

a co zauważasz konkretnie? nie wiem czy powinienem pytać ale może masz wyostrzona percepcje i widzisz wiecej niż zwykły kowalski, i widzisz konkrety, to moze i przeszkadzac i pomagać. Moja percepcja jest tak ostra że dąży ciegle do zauważenia szczególnych rzeczy któych nie widac tak na 1 rzut oka, to bywa bardzo męczące i moje związki czesto sie rpzez to rozpadały
człowiek nie szczęścia szuka tylko siebie takiego, który najlepiej jest sobą...
ciąglewalcze

14 grudnia 2018, o 17:39

crazyjack pisze:
14 grudnia 2018, o 17:34
a co zauważasz konkretnie? nie wiem czy powinienem pytać ale może masz wyostrzona percepcje i widzisz wiecej niż zwykły kowalski, i widzisz konkrety, to moze i przeszkadzac i pomagać. Moja percepcja jest tak ostra że dąży ciegle do zauważenia szczególnych rzeczy któych nie widac tak na 1 rzut oka, to bywa bardzo męczące i moje związki czesto sie rpzez to rozpadały
Nie do końca wiem o co chodzi, ale chyba nic konkretnego nie zauważam, po prostu jest inny. Ja już sama nie wiem...
ODPOWIEDZ