Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zaufanie do samego siebie
- Tysiołek
- Odważny i aktywny forumowicz
Przy zaburzeniu umysł podpowiada Ci mnóstwo myśli które są iluzją tylko po to by Cię straszyć i wpędzać w lęki. Podświadomie zdajesz sobie z tego sprawę i wiesz że te myśli nie są Twoimi, znasz mechanizmy nerwicy i co ona powoduje. Ufając sobie i swojej świadomości sprawiasz że przestajesz wierzyć tym natętnym myślom i wiesz że tak naprawdę żadna krzywda Ci się nie stanie. Dla przykładu: załóżmy że masz myśl o samobójstwie i tej myśli się panicznie boisz bo wydaje Ci się tak realna, tu wkracza zaufanie- wiesz że żadnej krzywdy sobie nie zrobisz bo chcesz żyć i cieszyć się tym życiem. To się tyczy jakiejkolwiek myśli natrętnej
"Nie wolno Ci się bać,
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"
Mela Koteluk- Działać bez działania
https://m.youtube.com/watch?v=2_66jEp10Fc
AKCEPTACJA-mam zaburzenie i DD
IGNORANCJA- olewam lęki i natrętne myśli
ZAUFANIE- ufam temu co widzę i słyszę i że mój stan jest przejściowy
Myślenie boli a niektórych wręcz krzywdzi!
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych." – Ernest Hemingway
Z różnych powodów nie często przebywam na forum, więc jeśli długo nie odpowiadam na PW to wybacz
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"

„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych." – Ernest Hemingway
Z różnych powodów nie często przebywam na forum, więc jeśli długo nie odpowiadam na PW to wybacz
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Jeśli pytasz o myśli zaburzeniowe zwane potocznie natrętami, to ich nie ma co specjalnie rozkminiać mimo, że niektóre mogą mieć małe lub większe znaczenie odnośnie naszej pewności siebie.
A jeśli mowiąc o samej pewności siebie i zaufania sobie, to głównie bazowałbym na stresie odnośnie podejmowania decyzji, radzenia sobie w nowym otoczeniu i tak dalej.
Wtedy zachowujesz spokój bo wiesz, że ci się uda, a jak się nie uda to przecież się mogło nie udać nie odrazu Rzym zbudowali

Zaburzenie to tylko twoja projekcja. Nie wierzysz? Przekonaj się sam!
- Tysiołek
- Odważny i aktywny forumowicz
Tu już się troszkę wymieszało zaufanie z postawą przyjacielską i wyrozumiałością do samego siebienocenadnie pisze: ↑7 czerwca 2018, o 20:49Jeśli pytasz o myśli zaburzeniowe zwane potocznie natrętami, to ich nie ma co specjalnie rozkminiać mimo, że niektóre mogą mieć małe lub większe znaczenie odnośnie naszej pewności siebie.
A jeśli mowiąc o samej pewności siebie i zaufania sobie, to głównie bazowałbym na stresie odnośnie podejmowania decyzji, radzenia sobie w nowym otoczeniu i tak dalej.
Wtedy zachowujesz spokój bo wiesz, że ci się uda, a jak się nie uda to przecież się mogło nie udać nie odrazu Rzym zbudowali![]()

Ale w ogólnym zarysie sama prawda <okey>
"Nie wolno Ci się bać,
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"