Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zgubiłam się trochę
-
- Nowy Użytkownik
Ostatnio mam okropnie ciężki czas. Z dnia na dzień pojawiła się u mnie bezsenność, czuje się ciągle zmęczona. Jestem w stanie melancholii większość czasu. Moje pasje już mnie nie cieszą nie mam na nic siły, czuje się niepotrzebna. Coraz częściej mam myśli rezygnacjne. Czuje okropny lęk, boje się wyjść z domu czy pojechać do miasta. Nic nie już nie cieszy boje się że tak już będzie zawsze, czuje się jak grat wrzucony w jakiś kąt i zapomniany, znajomi przestali się do mnie odzywać nie mam komu o tym powiedzieli. Jestem naprawde zmęczona jak to pisze, najgorsze jest to że jutro będzie to samo. Jestem okropnie przybita i nie wiem co mam zrobić. Jestem już umówiona do psychiatry ale jest długa kolejka.
- Ayla
- Zarejestrowany Użytkownik
Współczuję Ci
Ja też miałam w tym roku kryzys psychiczny, też duży i znaczny. Najważniejsze to w tym trudnym czasie być dla samej siebie dobrą, ciepłą i wyrozumiałą. Podczas różnych takich objawów główną rolę grają zniekształcenia poznawcze i zakorzenione w podświadomości fałszywe przekonania o innych ludziach, o sobie i o świecie. W życiu dużo rzeczy odbieramy subiektywnie. Zwłaszcza w chorobach i zaburzeniach psychicznych. Najważniejsze to pozbyć się tych, które są nieprawdziwe i nam zdecydowanie nie służą. Oprócz psychiatry warto pójść do psychologa. On pomoże Ci poznać samą siebie bardziej oraz podpowie właściwe wzorce myślowe.
Jeśli chcesz pogadać, zakolegować się, to śmiało pisz na priv

Jeśli chcesz pogadać, zakolegować się, to śmiało pisz na priv
Moje forum dla osób samotnych, lub nieśmiałych, lub pogubionych życiowo: www.dizedianate.com.pl
Albo znajdziesz drogę, albo ją zbudujesz
Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje
Doceniaj to, co masz, zanim czas sprawi, że docenisz to, co miałeś
Pamiętaj, że po każdej burzy kiedyś wyjdzie słońce. Ale to od Ciebie zależy, czy będziesz chciał je dostrzec
Myśląc pozytywnie, przyciągasz pozytywne zdarzenia
Myśl to, co prawdziwe, czuj to, co piękne, kochaj to, co dobre
Albo znajdziesz drogę, albo ją zbudujesz
Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje
Doceniaj to, co masz, zanim czas sprawi, że docenisz to, co miałeś
Pamiętaj, że po każdej burzy kiedyś wyjdzie słońce. Ale to od Ciebie zależy, czy będziesz chciał je dostrzec
Myśląc pozytywnie, przyciągasz pozytywne zdarzenia
Myśl to, co prawdziwe, czuj to, co piękne, kochaj to, co dobre