Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Uzależniają czy nie?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam. Od bardzo długiego czasu męczy mnie myśl na temat leków, mianowicie wenlafaksyny. Biorę najmniejszą dawkę od 5 lat. W ubiegłym roku miałem kilka dni przerwy jakieś 3-4 dni. Trochę źle się czułem ale nie jakoś tragicznie. Strasznie się boję, że jestem uzależniony od tego leku. Niedługo mam zamiar odstawić. Jadę chyba na terapię i tam spróbuje odstawić. Tylko boję, że jestem już uzależniony i będą działy sie ze mną straszne rzeczy. No i czy zespoł odstawienny to nie to samo co uzależnienie?
- bbea
- Forumowy szyderca
Nie nakręcaj się tak strasznie. Ja odstawiałam paroksetynę po 4.5 roku i nic strasznego sie nie działo. Wiec niekoniecznie mysi być złe. Na internecie to wiadomo ze są tylko straszne historie.bartoszskuza10 pisze: ↑14 lipca 2018, o 21:15Witam. Od bardzo długiego czasu męczy mnie myśl na temat leków, mianowicie wenlafaksyny. Biorę najmniejszą dawkę od 5 lat. W ubiegłym roku miałem kilka dni przerwy jakieś 3-4 dni. Trochę źle się czułem ale nie jakoś tragicznie. Strasznie się boję, że jestem uzależniony od tego leku. Niedługo mam zamiar odstawić. Jadę chyba na terapię i tam spróbuje odstawić. Tylko boję, że jestem już uzależniony i będą działy sie ze mną straszne rzeczy. No i czy zespoł odstawienny to nie to samo co uzależnienie?
Jaka dawkę bierzesz?
Ja teraz odstawiam wenlafaksyne ale po 6 tygodniach brania. Z dawki 150 zeszłam na 75 i nie miałam żadnego skutku ubocznego:)
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Biorę 37.5 raz dziennie. Najmniejsza dawka.
- bbea
- Forumowy szyderca
To jest serio mini dawka.
Nic ci nie będzie:), nie nakręcaj się i jak chcesz to odstawiaj. Oczywiście skonsultuj się z psychiatra przed odstawieniem.
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Skutki odstawienne to co innego niż uzależnienie od leków.Wiem, bo gdy nie weźmiesz leków po 20 godzinach zaczynają się objawy, ale nie masz tego "pociągu do tego, aby je zażywać", za to w uzależnieniu człowiek wręcz ma obsesyjne myślenie na temat danego źródła uzależnienia, gdy nie weźmie.