jestem tu nowy, potrzebuje pomocy czy ktoś z obecnych na forum miał podobne objawy do mnie - będę wdzięczny za pomoc.
Od jakichś 8 miesięcy borykam się z nerwicą - zaczęło się od tego, że każdy był moim wrogiem, w każdym upatrywałem sobie wroga i złe zamiary.
Potem gdy kładłem się spać miałem problem z sercem - waliło jak oszalałe - nie mogłem spać więc sięgałem po alkohol (niedużo i sporadycznie, nie było to na przestrzeni lat a maksymalnie trwało 2 tygodnie).
Potem serce przestało mi doskwierać bo byłem u kardiologa i wykluczył chorobę serca (nerwica serca).
Przez kolejne 4 miesiące ciągły lęk, stres upatrywanie wrogów i złych zamiarów (nie mogłem sobie z tym poradzić), poszedłem do psychiatry ale lista działań niepożądanych w tych lekach zniechęciła mnie do przyjmowania... W każdym razie stwierdził nerwicę i początki depresji.
Od jakichś 3 miesięcy mam bóle z lewej strony brzucha okolice lewego żebra, początkowo była to skala (1 na 10), teraz jest to jakieś (1,5 na 10).
Swędzi mnie skóra szczególnie wieczorami, mam ciągły lęk przed tym, że mam PZT, początkowo występował u mnie tylko ból brzucha lecz z każdym nowym zagłębianiem się w objawy z wujkiem google znajduję nowe objawy oraz na forum dla ludzi z PZT, i tak nowe objawy to (świąd skóry, 2 razy zdarzyła mi się biegunka, ból pod lewą łopatką, zmęczenie, ból głowy).
Jestem pod opieką gastroenterologa i on zlecił mi badania na trzustkę tj. USG, markery nowotworowe, lipaza, amylaza wszystko co możliwe, elastaza i wszystko w normie. Podobno nie można tego wykryć na wczesnym etapie... zazwyczaj moje problemy psychiczne mijały po odebraniu wyników - teraz jest inaczej (od zawsze byłem hipochondrykiem), wymyśliłem sobie raka płuca jak babcia na niego zmarła i też myślałem, że umieram.
Powiedzcie mi czy ktoś z tu obecnych miał podobne objawy? Typowo trzustkowe ale jednak wynikające z nerwicy? Jak sądzicie czy to trzustka czy nerwica?
Lekarz podejrzewa u mnie IBS natomiast leki nie przynoszą dużej poprawy, tłumaczył mi, że ciągły lęk to objawy psychosomatyczne które działają na mój brzuch...
Pomóżcie