Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dzięki Guett za odp . Tak sobie dziś wkręciłem ze nawet jak oglądałem dziennik w TV to nie nie mogłem nic zrozumieć , tak się na tym skupiłem że nic do mnie nie trafiało, z takim opóźnieniem jakbym nic nie rozumiał.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
- Martaq
Jak mamy derealizację czy też depersonalizację to ogólnie odbieramy mniej bodźców. I to nic dziwnego ani żadna choroba. po prostu tak jest. A do tego jeszcze z powodu strachu koncentracja siada no to już w ogóle jest kaszana. Dlatego głowa do góry. Te stany mijają. Ja walcze z nerwicą ale ogólnie odrealnienie mam już rzadko a kiedyś miałam ciągle coś jak ty
- niepojęta
To zawsze się ma wtedy takie wrażenie, że tylko my to mamy, że z nami jest coś nie tak.. Normalka.. Grunt to przetrwać i mimo tego robić swoje, chociaż to wtedy 100 razy trudniejsze 

"Zostaw przeszłość za sobą, a uwolnisz umysł"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Chwyć byka za roki zanim on zdąży chwycić Ciebie"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Chwyć byka za roki zanim on zdąży chwycić Ciebie"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
- Poziomka123

Skoro możesz pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej 

-
A czytałaś temat objawy nerwicy?
- Poziomka123
Kołatanie a nierówności to to samo? Bo takie nierówności to jak jakaś arytmia

-
Nie wiem, czy to samo, czy nie ale to i to jest na liście najpopularniejszych objawów nerwicy. Przeczytaj sobie temat o objawach.
- Poziomka123
To dobrze
trochę się uspokoiłam 

-
Wkurza mnie to poczucie tego że nie do końca czuje się sobą. Wiem, że miliony razy tu było zadane to pytanie ale trudno...czy to na pewno w depersonalizacji jest tak, ze wiesz, że nazywasz się tak i tak ale W OGÓLE TEGO NIE CZUJESZ? Takie totalne rozbicie?
- andrew
Tak, dokładnie się tak to dziewczyno odczuwa. Znasz imię, znasz nazwisko ale jakby to nie ty. Jakby to był ktoś inny i nie czujesz tego połączenia ze sobą. Nie jest to groźne wierz mi