Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

14 lutego 2014, o 21:40

A mieliście może podczas DD takie totalne nerwy? Dosłownie na wszystko. W dodatku te myśli, że zaraz pozabijam bliskich :( ciężko mi się uspokoić, maie może na to jakieś konkretne sposoby?

Kurde, nie dość, że DD to jeszcze te nerwy ;/
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
Mr.DD
Odważny i aktywny forumowicz

15 lutego 2014, o 10:59

Tak nierealna, mi np. często bardzo towarzyszy rozdrażnienie, a potem jak już powiem za dużo swoim bliskim to się wkurzam czemu to powiedziałem jak to ja mam problem a na nich się wyżywam.
Cier­pienie wy­maga więcej od­wa­gi niż śmierć.
Niektórzy po za­pad­nięciu zmro­ku już nie pot­ra­fią uwie­rzyć w słońce. Bra­kuje im tej od­ro­biny cier­pli­wości, aby docze­kać nad­chodzące­go po­ran­ka. Kiedy prze­bywasz w ciem­nościach, spójrz w górę. Tam cze­ka na ciebie słońce.
Awatar użytkownika
wawe
Zarejestrowany Użytkownik

15 lutego 2014, o 11:08

Napewno jestem bardziej wrażliwy łatwo się denerwuje, wpadam w wściekłość...
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

15 lutego 2014, o 11:30

spoczko ziomeczki ;p taka nerwowosc wystepuje czesto jak nie bardzo czesto. tez tak mialem, po prostu czlowiek chodzi w tych objawach strachu i jest do tego pelno frustracji i nerw o byle co. emocje rozchwiane to i nerwy takze
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

15 lutego 2014, o 11:35

u mnie organizm zaczyna buntować się nerwami. Co pomyślę o czymś normalnym typu wyjście na dwór i bawienie się dobrze to od razu rzuca mnie nerwami! :(
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

15 lutego 2014, o 11:39

dlatego pewno ze zaraz myslisz z z tymi objawami to nie bedzie taka zabawa jak u innych i frustracja cie pozera :) mialem tak ;p
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
Rabaha22

15 lutego 2014, o 15:04

a czy to jest objaw depersonki czy derelki ze mam cos z oddechem, czasami mi duszno czasami ciezko sie oddycha czuje jak ja bym musial oddychac robic wdech i wydech i mam rozkmine po co oddychamy czemu nie moglibysmy zyc bez tego bo cos ostatnio sie na tym skupiam i czuje ze musze sam oddychac nie dzieje sie to automatycznie
Victor
Administrator

15 lutego 2014, o 15:27

Nie no to nie jest objaw depersonki :) Objawy nerwicy i dd sie przepklatają ale jednak jakieś rozroznienie tych stanów być musi :) dd to jest odciecie i rozne takie objawy z tym zwiazane.
Natomiast to co ty opisujesz to jest typowy objaw nerwicy, mialem go wiele razy, i jest to glupi wkret ze musisz kontrolowac oddech a zaloze sie ze jak czyms zajmiesz sie bardzo to o tym zapominasz i jest git :) To jest nerwicowe i trzeba jak zawsze porzucac te glupoty i nie robic tego, nie ma mozliwosci sie udusic :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
Rabaha22

15 lutego 2014, o 15:41

tak jak mowisz jak sie czyms zajme zapominam o tym
Awatar użytkownika
wawe

15 lutego 2014, o 18:12

Ja również tak mam najlepsze jest zajęcie - lepiej się czuje podczas biegania jak robienia sobie kanapki - dziwne co?
ssaa
Gość

15 lutego 2014, o 19:07

chyba po prostu wtedy zajmujemy sie czyms innym i nie myslimy o tym ale to jest chwilowe w sumie.
a ja mam pytanie czy uczucie ze moja przeszlosc sie nie wydarzyla to mozna zaliczyc do dd? uczucie ze po prostu nie mam przeszlosci ani przyszlosci tylko tu i teraz jest?
Lipski
Ex-administrator i do tego odburzony

15 lutego 2014, o 19:15

Tak jest to normalne w tym stanie Ssaa ;) Też jeszcze nie do końca czuje spójność z moją przeszłością.
With your feet in the air and your head on the ground
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself

Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
ssaa
Gość

15 lutego 2014, o 19:22

muuuuaaaa :**** ;p
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

15 lutego 2014, o 21:20

u mnie jest szał, jak sobie przypominam że ja studiuję :DD

Awatar użytkownika
Rabaha22

16 lutego 2014, o 02:41

a ja mam strasznie nasilony objaw z tym oddechem w ogole nie czuje wdechu i wydechu i zastanawiam sie czy teraz wdycham powietrze czy wydycham myli mi sie to tak jak by ze czasami serio czuje sie jak by mi sie to mega mylilo i az mnie mega lek bierze to objaw nerwicy? ale czemu tak silny ze az ciezko mi sie oddycha
ODPOWIEDZ