Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
tętno puls i DD
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Siema ja się chciałem zapytać o tętno puls , byłem pare razy u lekarza ze względu na przeziębienie i zawsze mam podwyższone tętno i puls, to samo dzisiaj chciałem oddać krew i to samo troche zawyżone , a krew z żył nie chciała lecieć bo pielęgniarki mówią że niby się stresuje, a wogóle stresu nie czułem, robiłęm podstawowe badania moczu i krwi i wszystko jest git, więc nie wiem o co chodzi, czy to normalne w nerwicy że te funkcje są podwyższone? dzięki za pomoc
- Nynuszka
Patro1995 pisze:Siema ja się chciałem zapytać o tętno puls , byłem pare razy u lekarza ze względu na przeziębienie i zawsze mam podwyższone tętno i puls, to samo dzisiaj chciałem oddać krew i to samo troche zawyżone , a krew z żył nie chciała lecieć bo pielęgniarki mówią że niby się stresuje, a wogóle stresu nie czułem, robiłęm podstawowe badania moczu i krwi i wszystko jest git, więc nie wiem o co chodzi, czy to normalne w nerwicy że te funkcje są podwyższone? dzięki za pomoc
Tak to normalne że puls jest wysoki. U mnie odkąd pamiętam to zawsze powyżej 100. Obecnie mam tak różnie. Kiedyś pytałam lekarzy czy to normalne i czy nie lepiej brać jakiś leków na zbicie ale mówili że to tak jest i tyle. Sport i dużo wody pić i będzie dobrze.

- Nynuszka
Patro1995 pisze:Ale mowisz o tym w nerwicy dd ta?
Wiesz co ja całe życie mam wysoki puls nawet jak nie miałam nerwicy. Albo miałam cały czas i dlatego taki puls. Obecnie mam poniżej 80.
-- 8 sierpnia 2016, o 14:23 --
Ale naprawdę nie masz się czego obawiać.
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Szczerze mowiac po prostu nie moge uwierzyc ze masz dd i nerwice 3 lata a pytasz o to czy w nerwicach puls moze byc podwyzszony... nie obczajam po prostu jak to jest mozliwe i jak sie ty chcesz pozbyc problemow z zaburzeniem.
Wiem ze zawsze w takich pytaniach na ciebie naskakuje ale nie moze mi sie to pomiescic w glowie po prostu jak mozna tak marnowac czas, zamiast dowiedziec sie co to jest zaburzenie i co moze.
Wiem ze zawsze w takich pytaniach na ciebie naskakuje ale nie moze mi sie to pomiescic w glowie po prostu jak mozna tak marnowac czas, zamiast dowiedziec sie co to jest zaburzenie i co moze.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Ja to wszystko doskonale rozumiem, tylko chodzi o to że z sercem to nie ma żartów bardziej xD jestem mistrzem nakręcana się to prawda, ale ubzdurało mi się że możliwe że to rpzez te ciśnienie pulsy i tętno mi piszczy w uszach i mam inne objawy anie przez nerwice
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Z książki "Pokonaj depresję, stres i lęk czyli terapia poznawczo-behawioralna w praktyce" Dr Stephen Briers
"Lista typowych symptomów uczucia lęku:
-.....
-.....
-Palpitacje lub nierówne bicie serca
-....."
Takie pytanie z mojej strony. Kiedy zaczniesz odburzanie?
-.....
-.....
-....."
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
-
Zawsze zaczynam porankiem
a po paru godzinach dnia znowu znajde coś nowego, czas to zmienić 
-- 8 sierpnia 2016, o 23:46 --
Plus jakieś tam osoby z facebooka mówiły mi że tętno i puls powiększa się tylko w poczuciu lęku albo ataku paniki a ja w sumie tego nie czuje więc nie wiem jak na to patrzeć

-- 8 sierpnia 2016, o 23:46 --
subzero1993 pisze:Z książki "Pokonaj depresję, stres i lęk czyli terapia poznawczo-behawioralna w praktyce" Dr Stephen Briers
-.....
-.....
-....."
Plus jakieś tam osoby z facebooka mówiły mi że tętno i puls powiększa się tylko w poczuciu lęku albo ataku paniki a ja w sumie tego nie czuje więc nie wiem jak na to patrzeć
-
To może warto raz na rok zrobić badania?
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
-
Zrobilem podstawowe moczu krwi wszystko git tsh tez a na eeg i tk mi neueolog powiedzial ze potrzeby.nie widzi
-- 9 sierpnia 2016, o 02:41 --
-- 9 sierpnia 2016, o 02:41 --
dodam ze pale faje i kawke popijamPatro1995 pisze:Zrobilem podstawowe moczu krwi wszystko git tsh tez a na eeg i tk mi neueolog powiedzial ze potrzeby.nie widzi
-
No to serce ma zwyczajnie prawo mocniej bić. Słyszałem od brata, który jest ratownikiem, że zawał serca ludzie porównują czasami do uczucia jakby ktoś na klatkę piersiową położył Ci 1000 ton i przygniatało Cię to do ziemi. Możliwe, że to od nerwicy. Zupełnie na logikę to weź już nie biorąc pod uwagę, że nikotyna jak i kofeina przyczyniają się do przyspieszenia pracy serca, że podczas lęków pompowana jest non stop adrenalina, która ma Cię przygotować do szybkich reakcji w razie zagrożenia. Ona również mocno przyspiesza pracę serca. Jeśli się tego boisz zamykasz to koło bo strach wyzwala adrenalinę, a adrenalina szybszą pracę serca co z kolei przekłada się na większy strach. Ja ostatnio znowu miałem sytuację w której serce waliło mi jak powalone, ale jak lekarz powiedział, że jest wszystko ok to przestałem się nakręcać i objawy stresu można powiedzieć, że unormowały się po 2 dniach. Jeśli Twoi lekarze zapewniają Cię, że jest ok to powinieneś im zaufać i w końcu przestać wierzyć objawom, bo warto by było w końcu z tego wyjść.
- aveno
Jak podstawowe badania u kardiologa wychodza ok to nie ma co szukac. Ja mialam robie tylko ekg plus typowe osluchanie przez lekarza, serce zdrowe choc wyladowalam u niego z tętnem 140 cos ... Normalnie mam 80 w chwilach stresu odrazu zaczyna bic jak dzwon
do tego wtedy jeszcze doszly mi drgawki i bezsennosc, ale mimo to nic mi nie przepisal tylko cos na uspokojenie bo wyniki wyszly ok a na tetno najlepiej duzo sportu i ruchu do tego magnez i potas bo stres wypłukuje a potas reguluje tetno.
Moj tata z kolei ma wysokie cisnienie i sie nie leczy, lekarz powiedział, ze nie ma co na sile zbijac. Oczywiscie w pewnych granicach, ale kazdy ma inne tetno i ciśnienie jedni mniejsze drudzy wieksze. Takze jak badania wychodza ok to nie ma co wyszukiwac na sile
a wystarczy sie lekko czyms zdenerwowac, czy miec lek i tetno automatycznie idzie w gore.
Ja caly czas biore magnez i potas bo stan lekowy jeszcze sie utrzymuje na mniejszym juz poziome, ale nadal jest i poprostu szybko sie te witaminy wyplukuja co moze skutkować roznymi atrakcjami z sercem. Przynajmniej ja tak mialam.

Moj tata z kolei ma wysokie cisnienie i sie nie leczy, lekarz powiedział, ze nie ma co na sile zbijac. Oczywiscie w pewnych granicach, ale kazdy ma inne tetno i ciśnienie jedni mniejsze drudzy wieksze. Takze jak badania wychodza ok to nie ma co wyszukiwac na sile

Ja caly czas biore magnez i potas bo stan lekowy jeszcze sie utrzymuje na mniejszym juz poziome, ale nadal jest i poprostu szybko sie te witaminy wyplukuja co moze skutkować roznymi atrakcjami z sercem. Przynajmniej ja tak mialam.