Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Terminal płatniczy czy potrzebny w małej firmie?
-
- Nowy Użytkownik
Prowadzę jednoosobową działalność, głównie lokalnie, i zaczęło do mnie docierać coraz więcej pytań od klientów, czy można zapłacić kartą. Na razie działam tylko na gotówkę, ale zastanawiam się, czy warto zainwestować w terminal. Czy to nie jest przerost formy nad treścią w takim przypadku?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wydaje mi się, że teraz coraz trudniej funkcjonować bez terminala, nawet jeśli biznes jest mały. Ludzie po prostu coraz rzadziej noszą gotówkę i często się zdarza, że jeśli nie można zapłacić kartą, to rezygnują z zakupu. W praktyce to może się przekładać na sporo straconych transakcji. Sama instalacja terminala nie jest też jakimś wielkim obciążeniem – są opcje, gdzie można dostać go za darmo i przez pewien czas nie płacić prowizji. Warto sobie rzucić okiem na https://polskabezgotowkowa.pl/, bo tam mają fajnie opisane jak to działa i co można zyskać. Nawet jeśli teraz się wydaje, że to zbędny koszt, to po czasie może się okazać, że to po prostu wygodne i dla ciebie, i dla klientów. Ja osobiście nie wróciłbym do modelu bez terminala.