Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
imbireczka
- Zarejestrowany Użytkownik
7 marca 2017, o 14:13
Hej

widzę, że całkiem sporo nas.. ja też się z tym lękiem borykam już jakiś czas. Wcześniej miałam inne wkręty, głównie agresywne i hipochondryczne. Teraz to wałkuje.. napiszcie jak sobie radzicie, co wam pomaga. Może zrobimy jakiś mały kącik wsparcia?

-
asajixx
- Świeżak na forum
11 marca 2017, o 16:30
imbireczka pisze:Hej

widzę, że całkiem sporo nas.. ja też się z tym lękiem borykam już jakiś czas. Wcześniej miałam inne wkręty, głównie agresywne i hipochondryczne. Teraz to wałkuje.. napiszcie jak sobie radzicie, co wam pomaga. Może zrobimy jakiś mały kącik wsparcia?

Mi to chyba najbardziej pomaga rozmowa z kimś bliskim. Ostatnio moje objawy się pogorszyły, doszło do tego jeszcze drapanie\kłucie gardła, pieczenie skóry. Masakra. ://
-
imbireczka
11 marca 2017, o 17:51
A jak długo się męczysz z tym asajix? Czy to twoja pierwsza wkretka, czy miałaś wcześniej inne?
-
asajixx
- Świeżak na forum
11 marca 2017, o 18:24
imbireczka pisze:A jak długo się męczysz z tym asajix? Czy to twoja pierwsza wkretka, czy miałaś wcześniej inne?
Z tym lękiem akurat chyba od miesiąca. I wydaję mi się, że pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, więc naprawdę okropnie się z tym czuję. Najgorsze jest to, że te myśli skaczą z tematu na temat, jakieś również chore wyobrażenia. Byłam z tym u psychologa. Powiedział mi, że jeżeli wierzę w Boga, chodzę do kościoła i modlę się, nic mi się nie stanie. Również, żebym zajęła sobie czymś innym myśli i nie nakręcała się jeszcze bardziej. A u mnie akurat ciężko z nie nakręcaniem się, bo raz brat mi puścił taką jedną kobietę, która wypowiadała się po tym jak była opętana i ona mówiła, że się potem modlić w ogóle nie mogła, albo że zapominała słów jakieś modlitwy i mam wrażenie, że ja też tak będę miała. ;___;
-
imbireczka
11 marca 2017, o 20:00
Nie oglądaj takich filmików. Niepotrzebnie nakręcają a ty się sugerujesz tym co zobaczysz i karmisz lęk w ten sposób.
-
asajixx
- Świeżak na forum
11 marca 2017, o 20:02
imbireczka pisze:Nie oglądaj takich filmików. Niepotrzebnie nakręcają a ty się sugerujesz tym co zobaczysz i karmisz lęk w ten sposób.
Wiem, wiem. Unikam szerokim łukiem takich filmików. Chociaż wcześniej tym się nie przejmowałam, nawet jak to widziałam. Jestem ogólnie dość młoda, mam 15 lat, a już takie lęki mam, daj spokój. Po prostu najbardziej niepokoi mnie ten ucisk w gardle, bo nawet jak czytałam objawy opętania to tam było, że właśnie ucisk w gardle i bóle żołądka. D: