Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Szumy uszne jak sobie z nimi radzić?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
doman
Nowy Użytkownik

23 marca 2025, o 09:41

Mam szumy uszne odkąd pamiętam, próbowałem różnych rzeczy takie jak witaminy czy też suplementy na szumy uszne.Nic jednak nie pomagało. Laryngolog stwierdził, że jest wszystko okej. Jednak ja to słyszę cały czas. Najbardziej przeszkadzają mi zasnąć wieczorem. Czy jest ktoś na forum, kto poradził sobie z tą dolegliwością? Jeżeli tak to co Wam pomogło?
Pozdrawiam :)
mango20
Zarejestrowany Użytkownik

24 marca 2025, o 12:05

Cześć! Szumy uszne to rzeczywiście bardzo uciążliwa dolegliwość, którą niestety wiele osób doświadcza, a nie zawsze jest łatwo znaleźć skuteczną pomoc. Ja sama zmagam się z nimi od lat, a w moim przypadku pojawiły się po dużym stresie związanym z nagłą utratą męża. Próbowałam różnych metod, w tym suplementów i witamin, jednak żadne z nich nie przynosiły większej ulgi.

Ostatecznie, po długich poszukiwaniach, zdecydowałam się wypróbować naturalne metody. Z polecenia sąsiadki, która sama przeszła przez trudną rehabilitację po udarze, trafiłam do apteki zielarskiej Konopna Farmacja w Poznaniu. W moim przypadku zaproponowali mi stosowanie oleju CBD 5% decarboxylated oraz naparu z czerwonej koniczyny.

olej CBD okazał się naprawdę skuteczny w obniżaniu poziomu stresu i kortyzolu, co miało wpływ na złagodzenie szumów usznych. Dodatkowo, napar z czerwonej koniczyny, który przygotowuję z łyżki suszu i szklanki wrzątku, pomaga w oczyszczaniu naczyń krwionośnych, co również ma duży wpływ na moje samopoczucie.

Co więcej, rano i wieczorem stosowałam także wacik nasączony Amforem konopnym, który okazał się bardzo pomocny w łagodzeniu objawów. Po około miesiącu stosowania tych produktów, moje szumy uszne znacząco się zmniejszyły, a samopoczucie poprawiło. Poleciłam te produkty także koleżance z Warszawy, która również zauważyła dużą poprawę.

Zdecydowanie warto spróbować naturalnych metod, zwłaszcza gdy tradycyjne leki nie przynoszą efektów. Życzę Ci powodzenia i mam nadzieję, że znajdziesz ulgę w tej dolegliwości!

Pozdrawiam serdecznie!
doman
Nowy Użytkownik

25 marca 2025, o 09:59

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz :)
Mam jeszcze do Ciebie pytanie o poziom kortyzolu. Sprawdzałaś jego poziom we krwi? Jeśli tak jak zmienił się po stosowaniu olejku CBD?
ODPOWIEDZ