Cześć! Szumy uszne to rzeczywiście bardzo uciążliwa dolegliwość, którą niestety wiele osób doświadcza, a nie zawsze jest łatwo znaleźć skuteczną pomoc. Ja sama zmagam się z nimi od lat, a w moim przypadku pojawiły się po dużym stresie związanym z nagłą utratą męża. Próbowałam różnych metod, w tym suplementów i witamin, jednak żadne z nich nie przynosiły większej ulgi.
Ostatecznie, po długich poszukiwaniach, zdecydowałam się wypróbować naturalne metody. Z polecenia sąsiadki, która sama przeszła przez trudną rehabilitację po udarze, trafiłam do apteki zielarskiej Konopna Farmacja w Poznaniu. W moim przypadku zaproponowali mi stosowanie
oleju CBD 5% decarboxylated oraz naparu z czerwonej koniczyny.
olej CBD okazał się naprawdę skuteczny w obniżaniu poziomu stresu i kortyzolu, co miało wpływ na złagodzenie szumów usznych. Dodatkowo, napar z czerwonej koniczyny, który przygotowuję z łyżki suszu i szklanki wrzątku, pomaga w oczyszczaniu naczyń krwionośnych, co również ma duży wpływ na moje samopoczucie.
Co więcej, rano i wieczorem stosowałam także wacik nasączony
Amforem konopnym, który okazał się bardzo pomocny w łagodzeniu objawów. Po około miesiącu stosowania tych produktów, moje szumy uszne znacząco się zmniejszyły, a samopoczucie poprawiło. Poleciłam te produkty także koleżance z Warszawy, która również zauważyła dużą poprawę.
Zdecydowanie warto spróbować naturalnych metod, zwłaszcza gdy tradycyjne leki nie przynoszą efektów. Życzę Ci powodzenia i mam nadzieję, że znajdziesz ulgę w tej dolegliwości!
Pozdrawiam serdecznie!