Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Szukam osoby która wyszła z NN na tle homoseksualnym

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
xMartin0070
Zarejestrowany Użytkownik

17 października 2016, o 22:06

Szukam osoby która wyszła z NN na tle homoseksualnym, chciałbym się dowiedzieć jak wyszła, co robić.
Awatar użytkownika
Kretu
Odburzony Wolontariusz Forum

17 października 2016, o 22:25

Nie ma większej różnicy pomiędzy tematem homoseksualnym a atakiem paniki w autobusie. To wszystko ma podłoże lękowe, w natręctwach homoseksualnych dość często dochodzi jeszcze reakcja tzw "groinal response" która powoduje że osoba zaburzona twierdzi że go to podnieca. To nie ma nic wspólnego z podnieceniem, jest to reakcja stresowa i jest spowodowana nadmiernym skupianiem się podświadomie na tej części ciała i na tym żeby nie osiągnąć podniecenia/wzwodu. Jeżeli nie odczuwasz podniecenia na widok osoby tej samej płci to znaczy że jest wszystko w porządku, i nie masz się czym martwić.. w tej chwili temat się odpuszcza i mówi sobie "nie jestem, nie byłem i nie będę - koniec rozmowy". A tak po drugie.. nawet gdybyś nim był (mimo że nie jesteś) co takiego by się stało? czy Twój świat by się zawalił? popełnił byś samobójstwo? nie jesteś mordercą, gwałcicielem, pedofilem, osoba homoseksualna to normalna osoba, taka jak Ty czy Ja.
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
Tove
Odważny i aktywny forumowicz

10 listopada 2016, o 13:16

tak jak napisal kolega wyzej, to tylko jeden z natretow netwicowych. Jesli Ci to w jakis sposob pomoze to mnie to tez meczylo. Teraz mi sie smiac chce jakie glupoty wymyslalam. Co robilam? Nic:-) wystarczylo kilka modrych slow od ludzi z forum
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
ODPOWIEDZ