Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Sztuczny uśmiech

Miejsce na pytania oraz uwagi dotyczące samego forum jak i funkcjonowania wśród jego społeczności.
Tutaj możesz także uzyskać dostęp do czata - *zobacz
ODPOWIEDZ
Jeremy
Nowy Użytkownik

15 lipca 2024, o 08:08

Witam.
Jestem tu nowy a to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Mam 44 lata i stwierdzoną depresję. Leczę się od około 20 lat. Brałem różne leki bez skutku. W końcu zatrzymałem się na Orivenie. Biorę max dawkę jaką można brać. To pozwala mi funkcjonować. Mieć siłę do działania. Jednak lek ten nie wpływa na mój nastrój. Ludzie ciągle pytają czemu jestem smutny. Odpowiadam nie jestem. Jestem tylko zmęczony. Proszę od dawna lekarzy o lek który zmieni mój wyraz twarzy. Bez skutku. Wiem że ten wyraz twarzy jest już utrwalony. Zbyt długo trwam w tym stanie i zbyt długo też podjąłem się leczenia. Może znacie lek lub ludzi z uśmiechem na twarzy który jest nienaturalny. Nie obchodzi mnie już nic tylko by choć taki uśmiech mieć. A nie tą ponurą twarz. Bardzo proszę o pomoc.
Dobro23
Zarejestrowany Użytkownik

18 lipca 2024, o 20:17

Ciężko będzie bo twarz jest obrazem tego co dzieje się w środku. Mieć wesołą twarz tylkopoto by ludzie mysleli że nie ejsteś smutny? Mi też mówią dlaczego jestem smutny, mam 35 lat i leczę się od 8 lat a powinienem dużo wcześniej
Arya

19 lipca 2024, o 18:00

Jeremy pisze:
15 lipca 2024, o 08:08
Ludzie ciągle pytają czemu jestem smutny.
A oni wiedzą, że chorujesz na depresję?
F40.1
InstytutPsyche

18 lutego 2025, o 19:26

Ludzie tego nie rozumieją.
ODPOWIEDZ