Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Strasznie boję się że zostanę wyrzucona z mieszkania

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aksyloksa
Zarejestrowany Użytkownik

18 marca 2025, o 22:18

Mam ogromny lęk że jestem słabą lokatorką, że wynajmująca stwierdzi że mam się wynosić. Nie ma ku temu powodów, po prostu mam ten lęk, paraliżuje mnie, nie mogę cieszyć się życiem u "siebie". Boję się że jak wyjdę z jakimkolwiek problemem to automatycznie stanę się ultra irytująca. Z jedym wyszłam i rozwiązałam go z dogadaniem się co do kasy i ogólnie była miła... ale ja nadal się boję, nie wiem jak przestać się bać, mam wrażenie że przestanę dopiero gdy sama kupie sobie miejsce do życia. Może ktoś wynajmuje innym mieszkanie/mieszkania i ma pro tipy jak być dobrym lokatorem?
Fighting for better life
Awatar użytkownika
Wiór
Nowy Użytkownik

3 kwietnia 2025, o 16:01

Jak płacisz na czas to już jesteś lepsza niż naprawdę wielu innych lokatorów. To umowa dwustronna – tobie zależy na miejscu do mieszkania, ale właścicielowi też zależy na tym, żeby mieć kasę z wynajętego mieszkania i nie użerać się z patologią, która robi bydło, hałasuje, demoluje mieszkanie, na którą są skargi, itd. Natomiast kasę bierze też za coś, jeśli są jakieś realne i niezawinione przez ciebie problemy z mieszkaniem, ze sprzętem, no to sorry, jego mieszkanie, jego sprzęt, jego odpowiedzialność.

Ja jako właściciel wolałbym wiedzieć, że coś się dzieje np. z pralką, albo kran przecieka, niż dowiedzieć się jak już rozwali się całkowicie.
ODPOWIEDZ