Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach przed zwariowaniem, strach przed schizofrenią
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Nie ma na to prostych rad skladajacych sie z dwoch zdan, trzeba mimo lęku powoli odpuszczac i taka prawda, az w koncu twoje emocje sie przekonaja ze to nie ma sensu.
Chocby masz o tym w tym nagraniu segment-2-jak-sobie-radzic-z-obawami-i- ... t5333.html
Wczesniej podano ci linki, poczytaj o tym troche o ryzykowaniu, posluchaj o tym i wtedy wybierzesz cos dla siebie. To sie dzieje w srodku ciebie wiec nikt z boku dokladnych instrukcji tobie nie poda.
I wtedy zrobisz to konkretnie
a nie na odwal sie 
Chocby masz o tym w tym nagraniu segment-2-jak-sobie-radzic-z-obawami-i- ... t5333.html
Wczesniej podano ci linki, poczytaj o tym troche o ryzykowaniu, posluchaj o tym i wtedy wybierzesz cos dla siebie. To sie dzieje w srodku ciebie wiec nikt z boku dokladnych instrukcji tobie nie poda.
I wtedy zrobisz to konkretnie

(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
- khaleesi
- Zarejestrowany Użytkownik
Gdyby to była schizofrenia byście o tym nie pisali czy macie czy nie 

http://www.pic4ever.com/images/shrk.gif
obsessive-compulsive disorder F42.0/personalitas anxifera,
...Dojrzałość polega między innymi na tym, że przestajemy czekać na cudzą akceptację naszego postępowania i odczuwać lęk przed czyimiś sądami.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. – św. Augustyn (Aureliusz Augustyn z Hippony)
-Jeżeli nerwica ma polegać na tym, że człowiek pragnie dwóch, zupełnie sprzecznych ze sobą rzeczy naraz, to, owszem, w takim razie jestem wariatką! Wiem, że przez całe życie będę się miotała pomiędzy różnymi , wykluczającymi się nawzajem pragnieniami!

...Dojrzałość polega między innymi na tym, że przestajemy czekać na cudzą akceptację naszego postępowania i odczuwać lęk przed czyimiś sądami.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. – św. Augustyn (Aureliusz Augustyn z Hippony)
-Jeżeli nerwica ma polegać na tym, że człowiek pragnie dwóch, zupełnie sprzecznych ze sobą rzeczy naraz, to, owszem, w takim razie jestem wariatką! Wiem, że przez całe życie będę się miotała pomiędzy różnymi , wykluczającymi się nawzajem pragnieniami!
-
A słuchawce takie objawy jak zapominają, problemy z koncentracja, ciagle kontrolowanie tego co i jak mówię i większy chaos wypowiedzi wynikający z tego ze czasem na końcu zdania nie pamietam c chciałam powiedzieć na początku tez sie wam zdarzają?
- Yayatoure
- Odburzony i pomocny użytkownik
Takie rzeczy w nerwicy są nagminne. Mózg jest w stanie ciągłego uruchomienia i jest wyczulony na kontrolę, analizę itp. To co przed nerwicą występowało i nie zwracało Twojej uwagi, teraz jest roztrząsane do niebotycznych rozmiarów. Jak złapiesz dystans to zobaczysz, że to tylko myśli i Twoja skrzywiona ich interpretacja.Panikarra pisze:A słuchawce takie objawy jak zapominają, problemy z koncentracja, ciagle kontrolowanie tego co i jak mówię i większy chaos wypowiedzi wynikający z tego ze czasem na końcu zdania nie pamietam c chciałam powiedzieć na początku tez sie wam zdarzają?
- Kamień
Tak, zdarzało się. Ale tak na prawdę My nic nie straciliśmy, to tylko jest przykryte.Panikarra pisze:A słuchawce takie objawy jak zapominają, problemy z koncentracja, ciagle kontrolowanie tego co i jak mówię i większy chaos wypowiedzi wynikający z tego ze czasem na końcu zdania nie pamietam c chciałam powiedzieć na początku tez sie wam zdarzają?
- monika98
- Odważny i aktywny forumowicz
Bardzo często miałam takie objawy totalna pustka w głowie, ciężko było mi się na czymś skupić, proste czynności nawet jak zrobienie mleka dziecku czasami sprawiały mi trudności
Raz miałam taką fazę z mówieniem, że mówiłam bardzo cicho a mi się wydawało, że mówię normalnie i się wkurzałam jak ludzie nie słyszeli co mówię i musiałam powtarzać po kilka razy
nie ma co zwracać na to uwagi mija jak wszystko 
-- 23 lutego 2015, o 10:39 --
Bardzo często miałam takie objawy totalna pustka w głowie, ciężko było mi się na czymś skupić, proste czynności nawet jak zrobienie mleka dziecku czasami sprawiały mi trudności
Raz miałam taką fazę z mówieniem, że mówiłam bardzo cicho a mi się wydawało, że mówię normalnie i się wkurzałam jak ludzie nie słyszeli co mówię i musiałam powtarzać po kilka razy
nie ma co zwracać na to uwagi mija jak wszystko 

-- 23 lutego 2015, o 10:39 --

- Kamień
Monika, też miałem to z mówieniem
albo taki natręt, że mówię, a nikt tak na prawdę mnie nie słyszy bo jestem duchem
jakie to jest komiczne wszystko 

-
To ja mam tak ze jak mówię to sprawdzam czy nie mam poglosu w głowie i potem wydaje mi sie ze mam. Ale pewnie święte mięśnie dają jakieś różnice akustyczne. A nasilily sie wam mety i mroczki przed oczami? Ja chyba zawsze jakiej tam męty w polu widzenia miałam ale teraz mega mi to przeszkadza ...
-- 23 lutego 2015, o 14:04 --
Nie święte tylko spiete
-- 23 lutego 2015, o 14:04 --
Nie święte tylko spiete
- elala73
Kamień pisze:Monika, też miałem to z mówieniemalbo taki natręt, że mówię, a nikt tak na prawdę mnie nie słyszy bo jestem duchem
jakie to jest komiczne wszystko
ja tak mam , jak mówię coś do męża tyle ,że to nie nerwica

-
Elala ale do nerwicy moze sie dokładać jego postawa;)
-- 23 lutego 2015, o 18:06 --
Ale to ejst kompletnie masakrycznie. Bo ja już sie nie boje mysli ale czuje leku napad i wtedy każda myśl jest w stanie wywołać pełny atak leku
-- 23 lutego 2015, o 18:06 --
Ale to ejst kompletnie masakrycznie. Bo ja już sie nie boje mysli ale czuje leku napad i wtedy każda myśl jest w stanie wywołać pełny atak leku
- Kamień
Musisz się inaczej nastawić do ataków paniki... Pewnie nie uwierzysz ale musisz ich wręcz chcieć i sobie na nie pozwolić. To taka sama reakcja organizmu na stres jak np kaszel przy grypie. Notabene mniej groźna, właściwie wcale. Fajnie nie?
-
Hm tylko kurczy ja takich klasycznych napadów paniki nie mam. Mam raczej takie stałe zamartwianie sie , szukanie dziury w całym i taki wolnoplynacy lek . Napady paniki nie są aż tak częste i nie są ostre. Ale mam pytanie. Bo ja uważam ze takie stany są związane z takim wyuczonym stałym napięciem psychiki czyli są na poziomie biologicznym wyuczonym. Więc mój stan umysłowy moze byc już spoko ale układ nerwowy dalej dopomina sie o lek i wtedy każda peirdola go spowoduje. Czy jest jakaś metoda na przychamowanie układu nerwowego? Jakaś poza lekami? Relaksacja wydaje sie byc zbyt słaba metoda ... Czy każdy z was leczył sie lekami czy komuś udało sie z tego wyjść bez leków ? A przynajmniej znacząco poprawić stan?
- Kamień
Ja nie zarzywalem nigdy żadnych leków. Za dużo kombinujesz. To wszystko to samo i na jedno wychodzi. Na forum masz całą kopalnie wiedzy jak sobie z tym radzić.