Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Strach przed...ile mamy strachów i czego się boimy? :)

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
wikatoria1708
Zarejestrowany Użytkownik

21 kwietnia 2011, o 20:33

Jeszcze powinnaś dostać kopa w d... :D Wiadomo,ze narkotyki prędzej czy pózniej zabijają.Kasia,doskonale rozumie Twój lęk,bo moją obsesja był lęk przed śmiercią.Był okres,ze prawie nie spałam,bo bałam sie,że jak zasnę to już się nie obudzę.To było właśnie po takiej informacji,gdzieś tam w mojej rodzinie zmarła dziewczyna 28letnia.Nie obudziła się.Więc widzisz jak potrafimy sobie takie informacje wziąć do serca :)
U mnie jakoś leci.Praktycznie całe dnie spędzam na placu zabaw :) Teraz jestem przeziębiona i troszkę gorzej się czuję.Poza tym święta coraz bliżej i jutro biorę się za pieczenie ciast :D
Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
inema23

21 kwietnia 2011, o 20:45

Tak... to prawda, ze doslownie wszystko bierzemy do siebie i strasznie szybko przyswajamy takie informacje :))
Oj to zdrowiej szybciutko zebys mogla dalej urzedowac na placu zabaw hihi ;) A co do swiat - to ja tez juz jutro powoli zaczynam pichcic... co prawda nie bedzie tego duzo, ale paru gosci sie spodziewam wiec trzeba troche sie pomeczyc ;) no iiiii mam wielka nadzieje, ze WSZYSCY spokojnie te swieta spedzimy hihi :D
Kop w dupe ... no wiesz co :P nie badz juz taka drastyczna kochana hihi ;) :cm
Karuzela zycia kreci sie. Bezustannie nabierajac coraz wiekszego pedu. Pijany Karuzelowy, zatacza kregi w sobie tylko znanym kierunku, nie panujac juz nad zaczarowanym mechanizmem. Trzymajmy sie mocno lancucha losu, by przypadkiem nie wypasc w biegu.
wikatoria1708

21 kwietnia 2011, o 21:08

Oj Kasiu,przecież to byłby taki leciutki kopniaczek :D
Ja już szczerze to mam dość tego placu :) Ale moje dziecko niestety nie.Mogłaby tam spędzać cały dzień :)
Oczywiście,że święta spędzimy spokojnie.Nie ma innej opcji :P Tym bardziej,że u nas pogoda jest piękna.Może jak dla mnie trochę za ciepło ale nie będę juz marudzić :D
inema23

21 kwietnia 2011, o 21:53

Hihi wiem, wiem, ze kopniaczek bylby leciutki i delikatny ;) W takim razie jak kiedys bedzie okazja to.... to nadrobimy tutaj wszyscy te obiecane kopniaczki - nic tylko bedziemy sie wypinac ha ha :pp
U mnie tutaj tez pogoda piekna, sloneczna i oby tak dalej, a ze goraco hihi tez dzisiaj tak sobie pomyslalam, ale to dopiero poczatki wiec ... bedzie jeszcze gorzej latem :D Ach... az mi sie jeziorko zamarzylo :)
Ach... dzieci to maja dobrze! Corka ma racje - szaleje i korzysta ;)) A mamusia niech bierze przyklad i hop na jakies drabinki nastepnym razem :DD hihi ;)
Karuzela zycia kreci sie. Bezustannie nabierajac coraz wiekszego pedu. Pijany Karuzelowy, zatacza kregi w sobie tylko znanym kierunku, nie panujac juz nad zaczarowanym mechanizmem. Trzymajmy sie mocno lancucha losu, by przypadkiem nie wypasc w biegu.
Awatar użytkownika
Olinka_2007

23 kwietnia 2011, o 07:40

Witam,
Chciałam wszystkim zyczyć Wesołych Świąt, bez lęków i deprechy, ze smacznym jajem i bardzo mokrym dyngusem :-)
Wesołych Świąt :-)
Aneta
Odburzony i pomocny użytkownik

23 kwietnia 2011, o 09:57

Dziękuję Olinko :* I ja Tobie i wszystkim również życzę spokoju w te święta i duzo dużo dużo uśmiechu :))
wikatoria1708

23 kwietnia 2011, o 10:23

Życzę wesołych świąt i bardzo mokrego dyngusa :)
inema23

23 kwietnia 2011, o 11:45

Pijanych kroliczkow
zagrychy w koszyczku
w Dyngusa zalania
nie tylko ubrania
jaj kolorowych,
swiat cieplych, pogodnych
i zdrowych,
życzy... WAM WSZYSTKIM - JA - SWIREK K.A.S.I.A :DD :huh
Awatar użytkownika
Ewcia
Odburzony i pomocny użytkownik

23 kwietnia 2011, o 11:54

W takim razie ja CZUBEK EWA :pp składa Wam najlepsze świąteczne życzenia, żebyśmy od dzisiaj przez cały rok aż do nastepnych świąt byli radośni i zdrowi, pełni OPTYMIZMU ;)
Wesołych :!:
agniechannn90

23 kwietnia 2011, o 13:07

Ja rowniez zycze wszystkim wesolych,spokojnych Swiat:) :^
"Bo serca są po to,by krwawić tęsknotą...A myśli są po to,by wierzyć w nie...A słowa jak noże szybują przez morza i choćbyś uciekał odnajdą Cię!"
Victor
Administrator

23 kwietnia 2011, o 15:09

I ja również się dołączam do życzeń :) Życząc zdrówka i spełnienia Waszych marzeń.
Niech świat będzie cały kolorowy, bez noszenia różowych okularów na nosie ;) I bez żadnych specyfików :DD
Wesołych Świąt :))
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

23 kwietnia 2011, o 16:53

Życzę słońca, śpiewu ptaków i spokoju duszy,
Życzę pogodnych przygód i radosnych spotkań,
śpiewu przy ognisku i dumania w fotelu,
i żeby wszystko spełniło się szybko ...
Życzymy Wam, Wojtek :)

-- 23 kwietnia 2011, o 16:54 --
Dodam tylko, ze coraz bardziej czuje się lepiej i zdrowieję z nerwicy pełną parą. :) Ale wiem, ze bez leczenia nie dałbym rady tak więc niech nikt nie zwleka. Leki + terapia = końcowy sukces :)
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
naomi198

24 kwietnia 2011, o 12:18

Witajcie moje drogie ufoludki=))
Dawno mnie tu nie było,ale chciałabym również złożyć wszystkim życzenia w tym magiznym dniu.
Życzę wszystkim tego co najważniejsze czyli zdrówka fizycznego i psychicznego,aby wszystkie nasze lęki odeszły w niepamięć,by każdy znalazł swój złoty środek do wychodzenia z nerwicy,byśmy nigdy nie tracili nadziei na lepsze jutro,byśmy wytrwale walczyli o zdrowie.
I oczywiście smacznego jajka i moookrego dyngusa=)
Życzy ufolud-Naomi-Asia=)

Ja również chciałabym dodać że czuję się coraz lepiej,znalazłam fajną prace,chodze na terapie i zwalczam lęk przed schizofrenią,zdarzają się gorsze dni ale nie poddaję się,i nigdy się nie poddam,bo życie bez objawów jest pięękne!
Jeśli macie możliwość skorzystajcie z terapii poznawczo-behawioralnej,bo leki to naprawdę nie wszystko.Terapia pozwala zrozumieć wiele rzeczy,o których ja w ciągu 5 lat choroby nie miałam pojęcia.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie=)całłuski;*
,,Zwariować jest bardzo trudno,ludzie którzy to robią nawet o tym nie wiedzą''
Awatar użytkownika
ania84

25 kwietnia 2011, o 22:39

Victorek Ty masz albo miales to co ja daj mi prosze namiary na gg, chcialabym z Toba pogadac, moj numer gg to 6237265

A zeby bylo na teamt to mam wszystko wymienione w tytule..
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2011, o 11:01 przez Victor, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Wysłałem PW :)
agniechannn90

28 kwietnia 2011, o 16:59

Hej Kochani:*
Co u Was slychac? Pozdrowieli wszyscy? Czapelko,Inemko,Anetko ?? Kochane dziewuszki:)??
U mnie niestety od 2 dni lipa...ATAKI i koszmarne skoki TETNA:( Porazka wrocilo wszystko...ale nie poddaje sie i nadal chodze na terapie....ale ostatnie dni to koszmar,wczoraj i dzis...skoki tetna do 130,lek przed smiercia i chec wezwania pogotowia...Cały schemat heheh;) Mam nadzieje,ze u Was wszystko dobrze...Trzymajcie sie kochani:*
"Bo serca są po to,by krwawić tęsknotą...A myśli są po to,by wierzyć w nie...A słowa jak noże szybują przez morza i choćbyś uciekał odnajdą Cię!"
ODPOWIEDZ