Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Stomatolog zamienił mi nerwicę w depresje

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Sailorka
Nowy Użytkownik

5 września 2023, o 14:33

Hej. Jestem nowa. Czytam Was od dawna ze względu na swoją wieloletnią nerwicę. Ostatnio przechodzę przez koszmar i zarazem ciekawe doświadczenie. Pół zycia miałam nerwicę, po spilowaniu mi siódemek z lewej strony zaczęłam mieć depresje. Wiem jak to brzmi. Ale straszna depresje. Podobno mam wadę zgryzu, przez to też od dziecka przechylalam się ramieniem i głową trochę w lewo. Po spilowaniu zębów moja głowa poleciała w prawo. Jestem w stanie zmienić swój nastrój przesuwając żuchwę w prawo bądź lewo. Nienormalne. Na chwilę obecną nikt nie jest mi w stanie pomóc. A ja doskonale widzę co się ze mną stało. Oglądałam kiedyś film o tym, że mamy w naszej głowie pewnego rodzaju równoważnie na której stoi taki troll i w zależności od naszej emocji przechyla równoważnie bardziej w lewo bądź w prawo. I niestety przekręcając mi głowę w drugą stronę przechylił mi równoważnie na depresje i to bardzo silna. W sumie to jestem teraz w kropce co mam robić. Doświadczyłam tego, że moje stany emocjonalne wynikają z fizyczności. I marzę o tym żeby wrócić na stronę nerwicy. Z depresją jest zbyt ciężko.
Sailorka
Nowy Użytkownik

5 września 2023, o 21:28

Dziękuję bardzo za poświęcenie mi czasu na odpisanie. Ja wiem, że to co pisałam jest bardzo dziwne. Wiem równiez, że bardzo mocno czuje swoje ciało. Jednak wszystko ma wpływ na wszystko według słów mojego psychologa. Znalazłam nawet artykuł o badaniach na małpach, myszach i szczurach którym spilowano niektóre zeby i nagle traciły zdolność uczenia sie, wzrastał im nagle poziom kortyzolu i zaburzenia hormonalne. Wszystko to utrzymywało się przez wiele tygodni, do momentu odbudowy zębów. Badań na ludziach nikt nie robił. Mi po spilowaniu zębów pospadaly kręgi szyjne, zaczęłam mieć problem z błędnikiem i stany przedomdleniowe a nigdy wcześniej z omdleniami nie miałam nic wspólnego. Krzywy zgryz wpływa na problemy z przełykaniem, oddychaniem, bólem mięśni albo tym, że Cię mięśnie nie poniosą. Nierównomiernie rozkładana siła. I to jest wiedza od lekarzy. A problem zgryzu to nie są krzywe zęby bo ja miałam proste. Przeczytam Twoje porady, dziękuję za nie.
ODPOWIEDZ