Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Sposoby na przespanie całej nocy. Problemy ze snem.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
whyisthat
Zarejestrowany Użytkownik

20 sierpnia 2018, o 12:36

Cześć wszystkim. Od kilku lat już chyba w sumie mam problemy ze snem i coraz bardziej dają mi się we znaki.
Nie pamiętam żebym przespał całą noc, budzę się kilkanaście razy i palę papierosy. Paląc nagle zasypiam :D aż się poparzyłem trochę dziś w nocy.
Próbowałem się zmęczyć ale też to nic nie dało. Może być kofeina problemem? Piję około 4-5 kaw dziennie, ostatnią około 18-19. Spać chodzę koło północy ale problemu z zaśnięciem nie mam. Wstaje rano koło 6 i nie mogę już zasnąć. W dzień jestem mega senny i podenerwowany tym, że jestem niewyspany :(

Macie jakieś sposoby na dobre spanie?

Poza tym non stop jak się w dzień na czymś skupiam czy oglądam coś w kompie to mam w środku lęk, co świadczy o tym, że chyba jestem trochę pobudzony jednak.
Reap what you sow!
Nerwyzestali

20 sierpnia 2018, o 12:38

No spróbuj ograniczyć kawę i wieczorami już nie pić. Do tego ziółka na sen jak melisa możesz parzyć. Sport w dzień też by się przydał do tego.
Awatar użytkownika
Havana

20 sierpnia 2018, o 12:58

W ciągu dnia piję kilka kaw ale tak do 15-16 godziny, później, to już na bank bym nie zasnęła. Z tym budzeniem się rano mam podobnie. Budzę się ok 4-5 godziny i nie ogę zasnąć. Znalazłam sposób, że biorę hydroksyzynum lub podwójna dawkę magnezu i często zasypiam.
Teraz mi się skojarzyło, że jeśli pijesz dużo kawy możesz mieć niedobory magnezu właśnie. Spróbuj magnezu z wit b6, jest dosyć tani w aptece albo rozpuszczalny do picia.
ODPOWIEDZ