Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Sporadycznie przypominają mi się sny

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JohnnyEDM
Zarejestrowany Użytkownik

15 lutego 2016, o 19:48

Nie wiem czy to jest efektem lęku, przemęczonego umysłu, derealizacji ale wiadome jak to w zaburzeniu sny są czasem dziwne, realistyczne, bywają koszmary czasami, jednak często czasem z automatu przypominają mi się jakies urywki z danych snów, które kiedyś miałe, jest to dla mnie dziwne, jakbym to powiedział, dane urywki z różnych snów zostały jakoś zakodowane w świadomości i te wyobrażenia, te urywki ze snów w mojej głowie są takie realistyczne, mieszające się z rzeczywistościaą a zarazem przerażające, czasem mnie to trochę niepokoi..
zagrody1

15 lutego 2016, o 20:20

Nie martw się tym.. To całkiem normalne w nerwicy... ja jak jestem w większym lęku to często tak mam, nawet muszę się zastanowić czy to był sen czy jakieś realne wspomnienie.. To są obrazy, które pojawiają się i znikają szybko... Oprócz tych obrazów sennych ja miewam także wspomnienia z "sytuacji lękowej z przeszlości"... Takie scenki, kiedy miałam duży lęk... samo wspomnienie potrafi przywołać objawy lęku... ja po prostu akceptuję te scenki wspomnień, bo już wielokrotnie tak miałam, a jeszcze nie zwariowałam... także spokojnie... To tylko mechanizm lękowy i należy to po prostu przyjąć a potem olać, choć nie takie to łatwe..
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

15 lutego 2016, o 20:27

Oj co do sytuacji lękowych z przeszłości, szczególnie z mojego początku to jak najbardziej się też zgadzam :)
ODPOWIEDZ