Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Lucidite1
- Zarejestrowany Użytkownik
24 czerwca 2024, o 11:35
Hej,
Biorę od połowy marca sertralinę (zmieniona z paroksetyny, gdy poinformowałam lekarkę, że chciałabym mieć dziecko), no i tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Biorę 50mg, miałam zgłosić się do psychiatry jak tylko dowiem się o ciąży, żeby może spróbować odstawić lub zmniejszyć dawkę, ale termin wizyty mam dopiero na drugą połowę lipca

No i oczywiście martwię się czy z dzieckiem będzie wszystko ok. Czy któraś z Was brała sertralinę w ciąży? Serio było wszystko dobrze? Boję się, że w pierwszym trymestrze najbardziej zaszkodze dziecku...
-
anita _d
28 czerwca 2024, o 19:11
A nie możesz pojechać do psychiatry pod gabinet i poprosić, żeby cię przyjęła wcześniej? W wyjątkowych sytuacjach pacjenci tak robią.
Dla uspokojenia możesz też spróbować wizyty u lekarza POZ albo u ginekologa.
Słyszałam tylko o paroksetynie, że nie powinno się jej brać w ciąży. Jeśli masz się stresować przez kolejne tygodnie, to może lepiej zapytać lekarza.
-
Rixa
3 lipca 2024, o 21:02
Jak dowiedziałam się o ciąży zeszłam z 100mg na 50mg i tak zostałam. Córka ma 4 lata i jest zdrowa.
-
anita _d
9 lipca 2024, o 12:31
Lucidite, moja rada nie oznacza, że powinnaś się czegoś obawiać. Ale w nerwicy jak człowiek uczepi się jakiejś myśli, to ciągle się nią zamartwia. Chodziło mi o to, że lekarz najlepiej rozwieje twoje wątpliwości.