Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Sens życia, dokąd zmierzam ?
-
- Nowy Użytkownik
Witam. Aktualnie jestem na 2 roku studiów. Wcześniej przez 1,5 semestru studiowałem inny kierunek. Aktualny kierunek jest zdecydowanie lepszy. Niestety, ale zgodzę się z tezą, że "człowiek nieustannie jest między nudą a cierpieniem". Gdy w poprzednim semestrze dostawałem ogromnych panik i stanów nerwicowych (mocno cierpiałem), potem przyszły wakacje i tak naprawdę mocno zastanawiałem się sensem życia. Przede mną jeszcze 4 lata studiów. Jeżeli nie ukończę tych stuidów to wszystko pójdzie w piach. Nikt mnie nie naciska do tych studiów, ale chyba łatwiej będzie je skończyć niż tułać się po x pracach. I cały czas nie widzę jakoś takiego sensu. Nienawidzę nudy. Często zastanawiam się czy takie zwykłe czynności codzienne typu: pójście do sklepu mają wgl sens, ile czasu na tym tracimy ! Strasznie długo zajmuje mi przyswojenie wiedzy z niektórych przedmiotów, zdecydowanie za długo. Nie jestem w stanie logicznie pojąć niektórych kwestii. Byłem u psychiatry i stwierdził u mnie zaburzenia obsesyjno-kompulsywne i lęk uogólniony. Przyjmuję pragabalin i venlectine. Zmniejszyły się u mnie natrętne myśli i chyba tylko tyle. Chodziłem na około 6 sesji terapii i miałem 2 sesje hipnozy. Jak mam zyć? Tak, muszę poszukać terapii, tylko że wiem że będzie ona tak samo wyglądać a zreszta to tylko 1h w tygodniu, co to da? Dodam, że jak rzucę te studia to bedę miał jeszce większy bałagan bo na nowo będzie tzrzeba obierać swoją drogę życiową, znajomości nie mam wielkich, więc może być cieżko.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej , zaczęłabym od zmiany myślenia , przestawienia głowy ... Wiem łatwo powiedzieć. Sama jestem na etapie wdrożenia. Ale jedno co wiem napewno wszystko zaczyna się od myśli , od tego jak podchodzisz do pewnych rzeczy . Pamiętaj że terapia , proces zdrowienia to tak naprawdę głównie praca nad sobą. Przykład "zastanawiasz się po co chodzić do sklepu " , próbuj sobie w głowie to po ukladac - trochę jak przedszkolakowi - mi to pomaga . " Chodzę do sklepu , ponieważ mam potrzebę jedzenia i picia . "Studiuje bo chce mieć wykształcenie które pomoże mi utrzymać siebie , rodzinę ..czy też chcę mieć wyspecjalizowany zawód " .
Mam nadzieję że pomogłam .
Bardzo przydatną dla mnie książka była " potęga podświadomości " . Może warto do niej zasiąść
Bardzo przydatną dla mnie książka była " potęga podświadomości " . Może warto do niej zasiąść

-
- Nowy Użytkownik
Hej, aktualnie wziąłem urlop dziekański. Znalazłem pracę na zlecenie, no i mam więcej wolnego czasu. Lęki minęły troszkę.Zaburzona_0na pisze: ↑13 października 2024, o 14:07Hej , zaczęłabym od zmiany myślenia , przestawienia głowy ... Wiem łatwo powiedzieć. Sama jestem na etapie wdrożenia. Ale jedno co wiem napewno wszystko zaczyna się od myśli , od tego jak podchodzisz do pewnych rzeczy . Pamiętaj że terapia , proces zdrowienia to tak naprawdę głównie praca nad sobą. Przykład "zastanawiasz się po co chodzić do sklepu " , próbuj sobie w głowie to po ukladac - trochę jak przedszkolakowi - mi to pomaga . " Chodzę do sklepu , ponieważ mam potrzebę jedzenia i picia . "Studiuje bo chce mieć wykształcenie które pomoże mi utrzymać siebie , rodzinę ..czy też chcę mieć wyspecjalizowany zawód " .
Bardzo przydatną dla mnie książka była " potęga podświadomości " . Może warto do niej zasiąść![]()
Pochodziłem pierwsze 2 tyg na studia i z obawy że będzie tak samo, wziąłem dziekankę. Aktualnie nie chodzę na terapię, nie uważam żeby coś zmieniła. Trochę boję się jak będzie po tym roku urlopowym
-
Gdy mam BOGA jako Ojca i Zbawiciela , gdy wiem że miłuje mnie miłością doskonałą, gdy wiem że jest nieskończenie wspanialszy, lepszy od wszystkich, to nudy nie mam, a cierpienie nie jest straszne, nie jest punktem skupienia, nie zabiera mi pokoju ducha, no i tam gdzie będę w wieczności - tam nie ma zła, nie ma cierpień, ale doskonała miłość i doskonałe dobro. Tego stanu i Tobie życzę. Pozdrawiam i dobrego dnia

-
Cierpienie zabiera spokój ducha i powoduje egocentryzm. Jeśli sądzisz, że cierpienie nie zabiera spokoju ducha najprawdopodobniej nie doświadczyłeś cierpienia. Cierpienie nie jest straszne to fakt, jest przerażające.
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Wolność słowa z umiarem
-
- Nowy Użytkownik
Zabiera oczywiście. Myślisz że warto udać się na terapię i przegadać moje rozterki? Wziąłem 2 sesje hipnozy, tak zachwalanej i szczerze to dupy nie urywa
-
Czasem dobry horror może spowodować, że zastanawiamy się nad własnym życiem, emocje ale te które nie powodują nałogów też a terapia jest ok sam chodzę i nie narzekam to mój przegląd problemów z całego tygodnia ćwiczę w ten sposób pamięć - tylko ja chodzę na NFZ bo za prywatną bym nie zapłacił
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Wolność słowa z umiarem
-
- Nowy Użytkownik
są indywidualne na NFZ ?Żakuj1497 pisze: ↑21 listopada 2024, o 16:01Czasem dobry horror może spowodować, że zastanawiamy się nad własnym życiem, emocje ale te które nie powodują nałogów też a terapia jest ok sam chodzę i nie narzekam to mój przegląd problemów z całego tygodnia ćwiczę w ten sposób pamięć - tylko ja chodzę na NFZ bo za prywatną bym nie zapłacił![]()