Dzień Dobry,
Około rok temu została wykryta u mnie nerwica - miałem zaburzenia psychosomatyczne - nudności, zawroty głowy, na początku była tez gula w gardle.
Na początku został mi przepisana Pregabalina, potem dorzucony Escilatopram po miesięcu. Prega 2 x 75 + 15 Escilatopram. Ogólnie to pomogło. Z pregi wyszedłem po kilku miesiącach -zostałem przy dawce Escilatopramu 15 i było OK - nie odczułem różnicy. Teraz zredukowałem dawkę po roku z 15 na 10 Escilatopramu i po dwóch tygodniach odczuwam straszne zmęczenie i niemoc. Czy ktoś też tak miał przy redukcji dawki? Ogólnie to nie mam już dawno psychosomatycznych objawów. Wydaje mi się, że bardziej dokucza mi depreseja, i potrzebuje lepszy lek antydepresyjny. Wiem, że Esci jest też jakby przecidepresyjny ale chyba niekoniecznie jakoś bardzo. Co sądzicie? Co byście polecili? Czy ktoś miał podobnie?Śpię 9 godzin, dosyć dobrze i wstaje zmęczony i niewyspany...
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?