Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Złe samopoczucie po odstawieniu leków

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Chora 59
Zarejestrowany Użytkownik

21 lutego 2019, o 11:28

Jestem już w drugim miesiącu odburzania. Bywało różnie. Raz lepiej, raz gorzej. Trwałam wytrwale w swoich działaniach, jednak dziś rano miałam poważny kryzys. Ostatecznie odstawiłam leki i już od rana była jazda. Miałam tak silny i nietypowy objaw nerwicy, że przeraził AM się bardzo, otóż poczułam się tak jakbym straciła kontakt z rzeczywistością. Wiedziałam co robię, lecz przed oczami była tylko czarna plama, prawie nic nie widziałam, kręciło mi się w głowie. Z trudem posprzątałam mieszkanie. Starałam się nie zwracać uwagi na swoje objawy, lecz one trwają nadal. Czuję się fatalnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji. Proszę napiszcie jak dalej sobie z tym radzić. Czy to objaw lęku. Sama już nie wiem. Jestem tym trochę przerażona, bo nawet w chwili największego lęku nie miałam takich objawów. Poradzicie coś. Będę wdzięczna. Chora 59
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

21 lutego 2019, o 11:48

Witaj Kochana,

napisz proszę kiedy odstawiłaś leki i co przyjmowałaś?
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Gafa
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

21 lutego 2019, o 17:39

Chora 59 pisze:
Jestem już w drugim miesiącu odburzania. Bywało różnie. Raz lepiej, raz gorzej. Trwałam wytrwale w swoich działaniach, jednak dziś rano miałam poważny kryzys. Ostatecznie odstawiłam leki i już od rana była jazda. Miałam tak silny i nietypowy objaw nerwicy, że przeraził AM się bardzo, otóż poczułam się tak jakbym straciła kontakt z rzeczywistością. Wiedziałam co robię, lecz przed oczami była tylko czarna plama, prawie nic nie widziałam, kręciło mi się w głowie. Z trudem posprzątałam mieszkanie. Starałam się nie zwracać uwagi na swoje objawy, lecz one trwają nadal. Czuję się fatalnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji. Proszę napiszcie jak dalej sobie z tym radzić. Czy to objaw lęku. Sama już nie wiem. Jestem tym trochę przerażona, bo nawet w chwili największego lęku nie miałam takich objawów. Poradzicie coś. Będę wdzięczna. Chora 59
A ta ciemność przed oczami to czasem nie przy schylaniu się gwałtownym. Bo chyba nie straciłaś wzroku ?
Awatar użytkownika
GaunterODim
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

21 lutego 2019, o 19:52

Chora 59 pisze:
Podczas wchodzenia i schodzenia z leków bardzo często doświadczałem opisywanych przez Ciebie objawów. Potęgowały się one zwłaszcza przy gwałtownym wstawaniu z pozycji siedzącej / leżącej. Parę razy mi się nawet zdarzyło, że po odzyskaniu widzenia byłem na podłodze na czworaka praktycznie nie wiedząc jak się tam znalazłem ;) Do tego nieraz podczas utraty widzenia do chodziło średnie bądź umiarkowanie szumienie w uszach bądź prądy przechodzące po całym ciele bądź poszczególnych kończynach. Nie pamiętam dokładnie ile to trwało, ale na pewno dłużej niż miesiąc po odstawieniu już tego nie miałem.
Trzymaj się :)
zagrody123456

21 lutego 2019, o 20:57

To normalne przy odstawieniu leków.. Też tak miałam.. Zaakceptuj.. Przy odstawianiu leków wzrasta też lęk.. Wdrażaj rady z forum, przejdzie.. Myśle że ten stan nie jest spowodowany nawrotem tylko odstawieniem leków
Chora 59

21 lutego 2019, o 21:11

katarzynka pisze:
21 lutego 2019, o 11:48
Witaj Kochana,

napisz proszę kiedy odstawiłaś leki i co przyjmowałaś?
Leki odstawiłam dokładnie tydzień temu. Brałam Mirtagen 15 na noc i 60 Dutilox. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ