Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Rozmowa samemu ze sobą (monolog, natręctwo)

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

31 lipca 2014, o 16:42

Ze strony DD - pojechałabym ze względu na to, żeby lęk przełamać ;), ale ze względów hm.. przyziemnych - czy ja wiem? Dla niektórych to szmateks, dla niektórych spoko ciuszki, ja tam znalazłam parę ciuchów, nic poza tym ;]

Oj, niedlugo pojawi się nowy objaw a ten pójdzie w niepamięć ;)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

31 lipca 2014, o 20:02

Popieram wszystkie wypowiedzi, a z mojej strony dopowiem tyle że też takie coś przechodziłem i czasem tak mam to prawdopodobnie wiekszosc ludzi ma :)
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
KikaJ
Świeżak na forum

23 sierpnia 2015, o 20:31

Takie monologi to się ma tylko przy DD? I takie ciągłe pytanie się, czy chce czy jak czy co? Czy nie tylko. Ja to gadam do siebie czasem i w 3 os. To jest dopiero dziwne ;)
Na pocieszenie dodam, że ludziom zupełnie zdrowym też zdarza się kłócić z innymi osobami w myślach :) To chyba normalne, każdy czasem leży w łożku przed zaśnięciem i myśli sobie co to on by nie powiedział tej i tej osobie, no ale to są takie przemyślenia tylko :)
Awatar użytkownika
dziwny123
Zarejestrowany Użytkownik

8 maja 2016, o 08:45

Ja często gadam ze sobą w myślach; zazwyczaj w 1 i 2 os, czy lubię to czy nie, to zależy czy myśli w 2 os są pod moją kontrolą czy poza nią. Jeśli są pod kontrolą to lubię, a jeśli są poza kontrolą, to się często (w zależności od treści "rozmowy") wnerwiam na "ktosia" i pojawia się chęć agresji.
ODPOWIEDZ