Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
nierealna
- Ex Moderator
31 lipca 2014, o 16:42
Ze strony DD - pojechałabym ze względu na to, żeby lęk przełamać

, ale ze względów hm.. przyziemnych - czy ja wiem? Dla niektórych to szmateks, dla niektórych spoko ciuszki, ja tam znalazłam parę ciuchów, nic poza tym ;]
Oj, niedlugo pojawi się nowy objaw a ten pójdzie w niepamięć

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
31 lipca 2014, o 20:02
Popieram wszystkie wypowiedzi, a z mojej strony dopowiem tyle że też takie coś przechodziłem i czasem tak mam to prawdopodobnie wiekszosc ludzi ma

W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem

-
KikaJ
- Świeżak na forum
23 sierpnia 2015, o 20:31
Takie monologi to się ma tylko przy DD? I takie ciągłe pytanie się, czy chce czy jak czy co? Czy nie tylko. Ja to gadam do siebie czasem i w 3 os. To jest dopiero dziwne
Na pocieszenie dodam, że ludziom zupełnie zdrowym też zdarza się kłócić z innymi osobami w myślach

To chyba normalne, każdy czasem leży w łożku przed zaśnięciem i myśli sobie co to on by nie powiedział tej i tej osobie, no ale to są takie przemyślenia tylko

-
dziwny123
- Zarejestrowany Użytkownik
8 maja 2016, o 08:45
Ja często gadam ze sobą w myślach; zazwyczaj w 1 i 2 os, czy lubię to czy nie, to zależy czy myśli w 2 os są pod moją kontrolą czy poza nią. Jeśli są pod kontrolą to lubię, a jeśli są poza kontrolą, to się często (w zależności od treści "rozmowy") wnerwiam na "ktosia" i pojawia się chęć agresji.