Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Rozmowa z ludźmi #nerwicaDD

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

4 września 2016, o 16:26

Witam serdecznie ziomale, ogólnie chodzi mi o to czemu mój stan zawieszki, głębokich myśli i odrealnienia, braku skupienia, nasila się przede wszystkim przy ludziach, nawet przy jednej osobie, a jakoś nie czuję że się stresuje, po prostu osoba która coś do mnie mówi strasznie mnie męczy, męczy i nasila mi sie wszystko jak ktoś coś np opowiada, od razu jak zostawie ludzi i pozostaje sam dalej mam te wszystkie objawy które wypisałem wcześniej, ale są one w mniejszym stopniu, jakbym czuł się bardziej wolny, to troche dziwne, ale może ktoś wie czemu się tak może dziać? bo czytałem że niektórym lepiej przy ludziach a ja mam na odwrót z tą zwiechą, głębokimi myślami i odrealnieniem, dzięki za odpowiedzi i życzę miłego dnia ;)
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

4 września 2016, o 16:43

Mnie męczyła bardzo interakcja z innymi ludźmi w cztery oczy, gdy miałam nerwicę, bo miałam wrażenie, że nie jestem w stanie w ogóle się skupić, zarejestrować wszystkiego, co ktoś powiedział i jeszcze udawać, że czuję się dobrze. Było to za trudne, miałam za mało energii i koncentracji na to wszystko. Przekraczało to moje możliwości. Być może podobny mechanizm działa u Ciebie.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

6 września 2016, o 00:36

Kto to wiee , widze mało ludzi juz sie angazuje w moje posty :D
ODPOWIEDZ