Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
ROCD, nerwica natręctw w związku
Regulamin forum
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Chcę żeby ta swoboda wyrażania swoich uczuć (bo jak to inaczej nazwać) wróciła. Oby tak się stało.
-
Ja nawet myślałam w tym pięknym okresie, że nie będę potrzebować już psychoterapii, ale się myliłam.
-
Chcę kochać mojego narzeczonego, bo naprawdę JEST TEGO WART!
-
Dodam jeszcze, ze bardzo pewnie chodziałam z moim narzeczonym w tym czasie za rękę. Wiedziałam że mogę. Mocno się trzymaliśmy. Bez wątpliwości.
Dzisiaj spytał sie czy zapisujemy się na nauki przedmałzeńskie. Powiedziałam ze tak, bo chcę mimo obecnego stanu w jakim jestem.
Coś jeszcze pozytywnego miałam napisać, ale zapomniałam.
Dzisiaj spytał sie czy zapisujemy się na nauki przedmałzeńskie. Powiedziałam ze tak, bo chcę mimo obecnego stanu w jakim jestem.
Coś jeszcze pozytywnego miałam napisać, ale zapomniałam.
-
A, już mi się przypomniało, planowałam kogo by zaprosić na wesele. Myślałam o moich przyjaciołach z, którymi chciałabym dzielić ten dzień i się z nimi cieszyć.
-
Powiedzcie mi, czy macie może tak, że nerwica zaczyna przejmować ster waszego myślenia, wasze odczucia? Ze niewiecie co jest prawdą, a co fałszem? Ze zaczynacie myślenie nerwicowe przyjmować jako wasze? Czy to jest możliwe?
Bo jak można przez 3 tygodnie (w dobrym okresie ROCD) "ćwierkać" do swojego narzeczonego, mówić nawzajem po dziecinnemu, przytulać się i całować bez oporu, a nagle mieć wątpliwości co do kochania, czy nawet myśleć, że się nie kocha?
Bo jak można przez 3 tygodnie (w dobrym okresie ROCD) "ćwierkać" do swojego narzeczonego, mówić nawzajem po dziecinnemu, przytulać się i całować bez oporu, a nagle mieć wątpliwości co do kochania, czy nawet myśleć, że się nie kocha?
-
Myślęk, że muszę ten zły czas przeczekać. Może wróci znowu swoboda i inne myślenie.
-
W dobrym czasie zgodziłam się nawet, żeby mój narzeczony kupił mi ciuszek, tak na spontanie, z internetu. Jakbym była w takim stanie jak teraz to na pewno bym się nie zgodziła, bo czułabym wyrzuty sumienia, że Go naciągam.
-
Znowu nawrót ROCD. Od wczoraj. A było dobrze.
Powiedziałam mojemu narzeczonemu, że go kocham. Parokrotnie. Tak jakbym sama chciała się do tego przekonać. On jest PIĘKNY. I fizycznie i z wnętrza. Kocham go - miałam ochotę to napisać, mimo iż czuję niepokój.
Powiedziałam mojemu narzeczonemu, że go kocham. Parokrotnie. Tak jakbym sama chciała się do tego przekonać. On jest PIĘKNY. I fizycznie i z wnętrza. Kocham go - miałam ochotę to napisać, mimo iż czuję niepokój.
-
Wiedziałam, że te dwa słowa będą mnie kosztować niepokój. Ale mam nadzieję, że to tylko moje gorsze dni. Czekam na lepszy czas 

-
A powiem Wam , że był taki moment, ze powiedzialam narzeczonemu, że Go kocham i byłam po tym spokojna. Było dobrze.
Czekałam na Niego w zeszłym tygodniu na przystanku. Miał do mnie przyjechać autobusem. Czułam wtedy takie ciepło na sercu. Pomyślałam sobie - tak, to jest to. Nareszcie to czuję. A tu po paru dniach zjazd
Czekałam na Niego w zeszłym tygodniu na przystanku. Miał do mnie przyjechać autobusem. Czułam wtedy takie ciepło na sercu. Pomyślałam sobie - tak, to jest to. Nareszcie to czuję. A tu po paru dniach zjazd

-
Mam to samo, ślub już niedługo. Jest już coraz lepiej, choć te cięższe dni też się zdarzają.Amarylis20 pisze: ↑20 maja 2023, o 08:18Chcę kochać mojego narzeczonego, bo naprawdę JEST TEGO WART!
Wiem, że będzie pięknie.
-
Cieszę się, że ktoś odpisał na moje posty.
Ja od weekendu mam pogorszenie. Boję się ze nie kocham. W ogóle boję się że wszystko co myślę i mówię jest kłamstwem. Nie wierzę sama sobie. To jest bardzo ciężkie.
Ja od weekendu mam pogorszenie. Boję się ze nie kocham. W ogóle boję się że wszystko co myślę i mówię jest kłamstwem. Nie wierzę sama sobie. To jest bardzo ciężkie.
-
Jest bardzo ciężko, ale dasz radę. Najważniejsze to uwierzyć i zaakceptować. Nie dać się wkręcaćAmarylis20 pisze: ↑5 września 2023, o 11:33Cieszę się, że ktoś odpisał na moje posty.
-
Dziękuję Ci dagmara213 za słowa pocieszenia