Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Co robić gdy pies przestaje jeść?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mój pies od dwóch dni nie chce za bardzo jeść, wcześniej jadł wszystko aż się uszy trzęsły, a teraz tylko powącha i odchodzi. Nie ma biegunki, ale jakiś taki osowiały jest. Ktoś miał podobnie? Od razu do weterynarza czy jeszcze poczekać?
-
Ja bym się wybrała do weterynarza. Jeśli ten stan trwa od dwóch dni to ewidentnie jest coś nie tak. Mój pies czasami rano nie ma apetytu, ale za to nadrabia wieczorem. I nie lubi zmiany jedzenia. Wtedy potrafi i nie jeść cały dzień jak mu nie podpasuje. A nie zmieniales teraz mu pokarmu?
-
Miałem bardzo podobnie z moim psem i też się zastanawiałem, czy to od razu sprawa dla weterynarza czy może coś samo przejdzie. Z tego co się dowiedziałem, jeśli pies nie je i jest wyraźnie mniej energiczny, to lepiej nie czekać za długo. U mnie okazało się, że był problem z zębami, a ja bym na to sam nie wpadł. Dobrym pomysłem jest sprawdzić kliniki, które robią też diagnostykę na miejscu. Ja trafiłem na https://www.anicura.pl/ i tam mają sporo informacji, jak rozpoznać pierwsze objawy różnych dolegliwości. Można się też umówić online, więc nie trzeba się nigdzie wydzwaniać. Nawet jeśli okaże się, że to nic, to przynajmniej masz spokojniejszą głowę.