Cześć, chcę dla własnej satysfakcji zdać maturę rozszerzoną z chemii, jestem na studiach chemicznych, więc sporo materiału się pokrywa, a resztę mógłbym ogarnąć z nudów> Problem jest taki, że termin składania deklaracji w innych szkołach już minął, jedyna możliwość pisania jest w moim starym ogólniaku. Ja w tym ogólniaku przeżyłem atak psychozy. Strasznie się bałem ostatnio, jak byłem w sekretariacie zostawić deklarację, chciałem uciec jak najszybciej po zostawieniu papierów.
Problem mam taki, że chciałbym iść na tą maturę, zrobić coś dla siebie, ale te przeżycia są zbyt silne i nie mogę sobie z nimi poradzić.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Realny problem i lęk przed maturą
-
- Administrator
Korek,
nie wiem czy czytałeś, ale tutaj pisałem o tym kotwiczeniu lęku do miejsca: zrozum-podswiadomosc-i-odkotwicz-swoj-lek-t4100.html
Nie ma innej rady, trzeba się z tym zmierzyć, podświadomość musi dostać realne bodźce by odkotwiczyć lęk przed tym miejscem.
nie wiem czy czytałeś, ale tutaj pisałem o tym kotwiczeniu lęku do miejsca: zrozum-podswiadomosc-i-odkotwicz-swoj-lek-t4100.html
Nie ma innej rady, trzeba się z tym zmierzyć, podświadomość musi dostać realne bodźce by odkotwiczyć lęk przed tym miejscem.
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
- Ciasteczko
- Administrator
Też mi się wydaję, że lepiej by było "odczarować" to miejsce, by nie budziło takich konotacji. Jestem przekonana, że wcale nie będzie tak źle i gdy przyjdziesz na egzamin, to będziesz wiedział, że tamto zdarzenie zostało w przeszłości. I już nie będziesz się bał myśląc o tym budynku. Nie musisz uciekać, bo wtedy byłeś innym człowiekiem. Spróbuj. 

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

- korek
- Odważny i aktywny forumowicz
Prawdopodobnie do czasu matury tam się nie pojawię. A co jeśli przyjdę tam za 3 miesiące i dostanę jakiegoś ataku? cały plan strzeli w łeb 

Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
~Dmitry Glukhovsky (z książki Metro 2033)
~Dmitry Glukhovsky (z książki Metro 2033)
- Ciasteczko
- Administrator
To spróbuj się pojawić wcześniej? Przejdź się po korytarzach, zobacz, że to zupełnie inne miejsce już, bo jesteś w innym miejscu w czasie. Poczuj to. Boisz się bo patrzysz na to miejsce oczami siebie z przeszłości. Dziś jesteś kimś innym. Chodzi o to, by to dostrzec i zmienić pryzmat przez jaki postrzegasz swoją szkołę.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.