Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dziwne objawy -,-

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Arturek19970
Zarejestrowany Użytkownik

30 maja 2018, o 08:17

Hejaaa to znowu ja !
Mianowicie mam kilka pytan
Przez ostatnie kilka dni nie moge ogarnac paru objawow.
Mianowicie caly czas praktycznie mam usmiech na twarzy ktorego nie da sie pozbyc -,-
Troche to przeszkadza bo wygladam jak pajac..i bez kitu smieszy mnie wszystko w systuacjach stresowych np: ide zaniesc ostatnio szefowi wyrobienie(karta z minutami) ide a on pyta czy malo a ja uchachany ide i mowie noo i nadal smiech.
Druga opcja nadal jak spojrze na cos nadal mam kilka sek przed oczami to na co patrzylem-,-
Np gadam z kims odwroce sie i nadal tak jak bym widzial jego twarz w sensie takie zludzenie nie ze widze twarz jak bym na nia patrzyl:)
No i co wy na to?:/
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

30 maja 2018, o 18:10

Arturek19970 pisze:
30 maja 2018, o 08:17
Hejaaa to znowu ja !
Mianowicie mam kilka pytan
Przez ostatnie kilka dni nie moge ogarnac paru objawow.
Mianowicie caly czas praktycznie mam usmiech na twarzy ktorego nie da sie pozbyc -,-
Troche to przeszkadza bo wygladam jak pajac..i bez kitu smieszy mnie wszystko w systuacjach stresowych np: ide zaniesc ostatnio szefowi wyrobienie(karta z minutami) ide a on pyta czy malo a ja uchachany ide i mowie noo i nadal smiech.
Druga opcja nadal jak spojrze na cos nadal mam kilka sek przed oczami to na co patrzylem-,-
Np gadam z kims odwroce sie i nadal tak jak bym widzial jego twarz w sensie takie zludzenie nie ze widze twarz jak bym na nia patrzyl:)
No i co wy na to?:/
To złudzenie twarzy jest normalne. Ja tak mam bez nerwicy i nawet bym nie pomyslala ze to lękowe :DD
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
Lukaaa
Odważny i aktywny forumowicz

30 maja 2018, o 20:52

ja ma np tak ze ciesza mnie rzeczy ktore innych martwia czy wywoluja smutek a smuca rzeczy ktore powinny sie wydawac pozytywne i wywolywac usmiech :D i przez to zastawnawiam sie czy nie jestem psychopatka :D ale staram sie olewac i zyc po prostu :P
Arturek19970

30 maja 2018, o 20:57

Heh. Niby tak ale glownie chodzi mi o wyraz twarzy bo caly czas wygladam jak bym sie usmiechal , chyba ze zapomne o tym to jest ok albo no na urlopie w pl bylo okej !
Czy moze ta praca mnie wykancza bo takie bledne kolo praca na nocki wracasz jesz spisz i praca i tak w kolko..🤔😑
Awatar użytkownika
Lukaaa
Odważny i aktywny forumowicz

30 maja 2018, o 21:00

No jak duzo pracujesz i masz malo czasu na odpoczynek to mozesz byc przemeczony :P
wydaje mi sie ze ten usmiech na twarzy to moze byc reakcja na stres :P ja jak sie stresowalam w szkole czyms to glupawki dostawalam zaraz :P
Arturek19970

30 maja 2018, o 21:03

Troche mnie uspokajasz tymi słowami :)
Ale to strasznie meczące najgorsze jest to ze tw milion wymienionych objawow w innych postach troche zniknelo , troche jest i pojawiaja sie i znikaja w sumie w kazdy dzien czuje sie innaczej raz dobrze raz ciulowo.-,-
Arturek19970

30 maja 2018, o 21:06

Wgl bylem u lekarza mojego to mowilem o wiekszosci tych objawow stwierdzil ze stres zmeczenie praca na nocki daje w dupe ale ze juz kiedys mialem nerwice tylko nie z takimi objawami a bardziej z fizycznymi w sensie ze mnie wszystko bolalo itp to teraz przepisał mi Premolan i mysle czy go brac czy nie.-,-
Arturek19970

30 maja 2018, o 21:14

Czyli jednym slowem mija i wraca mija i wraca
I jak juz mija to zapominam i nagle bach i znowu i takie kolko-,-
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

31 maja 2018, o 07:54

Hej Arczi.
Jeśli chodzi o Twoją mimikę twarzy typu "uśmiech to masz to nerwowe.To jest Twoja pdświadoma reakcja na stres.Mimowolnie po prostu się uśmiechasz.

Jesteś spięty i zmęczony.Praca na nocki nie jest łatwa.To męczy i roztraja organizm.Funkcjonowanie w nocy a w dzień jest inne.

Może za bardzo się skupiasz na tym uśmiechu i mimowolnie w stresie on się pojawia.To jest reakcja obronna.
Nie skupiaj się na tym i powinno wrócić do normy ale nie tak od razu.Tylko wiesz że nie jesteś jedyny z tym.Znam osoby też bez zaburzenia które miewają takie naloty w stresie. :friend:
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Arturek19970

31 maja 2018, o 08:28

Dzieki Iwonka za odp :)
Arturek19970

1 czerwca 2018, o 06:26

Co raz bardziej mnie to dobija chociaz nie chce to caly czas mam jape usmiechnieta i chce mi sie smiac.-,- do tego te wizualne rzeczy typu ze spojrze na kogos i widze tak jak by zarys jego twarzy kropki , iskry , i inne... W uszach swisty gwizdy buczenie i inne dziwne dzwieki..Dopiero jak trace rownowage lub widze ze cos sie dzieje to nagle wraca mi na chwile swiadomosc ... Chyba jednak bede musial zrezygnowac z tej pracy na nocki..
Potrafi mi ktos wytlumaczyc dlaczego jest tak ze w domu na kilka dni wszystko mi minelo a wrocilem za granice i jest to samo ?.
ODPOWIEDZ