Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
-
Małgośka777
- Zarejestrowany Użytkownik
7 września 2015, o 12:01
Witam.
chciałabym sie Was poradzić.

Chodzę na terapię indywidualną do pani psychoterapeutki. Są to spotkania raz w tygodniu przez 50 minut.

Moja terapia trwa juz od stycznia. A wczoraj dowiedziałam się że w mojej okolicy jest sanatorium leczenia nerwic...i tam prowadzą zajęcia dzienne (terapia rysunkiem ...ćwiczenia, ruch) i tak sobie pomyślałam żeby dodatkowo spróbować..... Powiem szczerze że dzięki mojej terapii z p. Psycholog jest duużo lepiej ale ciągle czuję że za mało.... może takie zajęcia by pomogły dodatkowo. i czy nie powinnam tego przedyskutować najpierw z moją psycholog???? Co o tym myślicie .

1. Nerwica atakuje najmądrzejszych i najpiękniejszych.... bo jest zazdrośnicą. :) .
2. " NIE LĘKAJ SIĘ " !!! :)
3. Nerwica to...kupa huku o nic :D
-
Divin
- Administrator
7 września 2015, o 12:05
Malgosiu, jaknajbardziej możesz przedyskutować, osobiscie nie wiem na czym się opiera sanatorium leczenia nerwic choć słyszałem już o takich placówkach. Jeżeli ćwiczeniami i rysunkiem tłumaczą mechanizm lękowe i pokazują jak sobie z tym radzić to oczywiście polecam. Jeżeli jednak jest to jakieś pierdzielenie głupot to odradzam
Bo osobiście uważam że najlepiej działa dalsze źycie swoim własnym życiem, porzucenie łatki neriwcowiec i obniżenie temu wszystkiemu wartości w swoich oczach. Działanie pomimo lęku co sukcesywnie lęk wyniszcza. No ale tak jak wspomniałem, jeżeli okaże się to pomocne to jaknajbardziej próbuj.

'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
-
Małgośka777
- Zarejestrowany Użytkownik
7 września 2015, o 12:13
no właśnie..... może to moje szukanie wynika ze zniecierpliwienia...... i nie zauważania efektów. Moja psycholog ostatnio stwierdziła że "sobie już radzę" ale..... tego nie doceniam bo czuję że nie radzę sobie jak kiedyś. "że chce pani być na fali znowu a penie tak się nie da". może jedna trzeba...cierpliwości i działania na tym co już zbudowałam od stycznia. i oczywiście stosowanie tego co tu u Was...... /tych wielu porad/ odnalazłam. bo w sumie takie sanatorium to i koszty....

zwyczajnie brak mi cierpliwości i zrozumienia...oraz działania samemu. od początku mojego zaburzenia...ciągle oczekiwałam że ktoś ma mi pomóc i mnie z tego wyciągnąć...a jak mam sama coś zrobić to od razu "schody" i zniecierpliwienie ...i oczywiście cała masa objawów.

1. Nerwica atakuje najmądrzejszych i najpiękniejszych.... bo jest zazdrośnicą. :) .
2. " NIE LĘKAJ SIĘ " !!! :)
3. Nerwica to...kupa huku o nic :D