Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Pytanie o analizę

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Moneey90
Zarejestrowany Użytkownik

2 stycznia 2017, o 13:12

Witam wszystkich! Zarejestrowałem się na forum w marcu z napadami strachu przed smiercią i panicznym lękiem :) Od tego czasu zmieniło się trochę w moim życiu na lepsze, z atakami poradziłem sobie bez leków bo je ostatecznie odstawiłem :twisted:
Strach przed śmiercią przeminął, mam pracę, którą zajebiście lubię :D I wszystko się mega fajnie układa ale jest mały problem miewam nadal czasem analizowanie siebie, czy dobrze się czuję. I tu piytanie czy to także w trakcie tego wszystkiego minie?
Jakie macie doświadczenia z tym?
Nie jest to tragiczne ale czasem nurtujące, szczególnie, ze moja praca wynmaga sprawności fizycznej i intelektualnej
Awatar użytkownika
kratka74
Odważny i aktywny forumowicz

2 stycznia 2017, o 13:23

Hej, Gratuluję poprawy stanu zdrowia:)

To analizowanie czyli skanowanie to nerwicowe. Analizujesz dlatego ze masz wymagającą pracę -inaczej pewnie aż tak byś nie skanował. Jest to dla ciebie ważne wiec analizujesz nerwicowo:) Sam tylko wiedzieć możesz czy to analizowanie wzbudza w tobie lęk czy nie-bo jeżeli nie..to ok po prostu myślisz czasami czy jesteś zdrowy bo tego wymaga praca.Jezeli myslenie jest nieprzyjemne i z obawą to nerwica:)I trzeba nad tym popracować.
Awatar użytkownika
kogelmogel

2 stycznia 2017, o 17:02

Też gratuluję powrotu do zdrowia :D

ja niestety zacząłem dopiero co moją "przygodę" z nerwicą, mam lęki przed śmiercią, przemijaniem czasu, przyszłością, ale chcę to cholerstwo pokonać!
Awatar użytkownika
Moneey90

3 stycznia 2017, o 13:59

Tu nie chodzi o własnie ciało ale wzbudza to we mnie niepokój. Takie jakby pozostałości po nerwicy :)

Kogelmogel dasz radę, tylko cierpliwości i sumienności życzę :))
ODPOWIEDZ