Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
przewlekłe zmęczenie
- Mr.DD
- Odważny i aktywny forumowicz
Tak, ale to zależy od tego w jakim stopniu użerasz się ze sobą. Pamiętaj że masz stan awaryjny umysłu i nakręcaniem nie dajesz mu odpocząć więc przemęczenie fizyczne i psychiczne jest jak najbardziej możliwe. Polecam olej z wiesiołka 
Jeżeli z czasem przestaniesz się tak tym wszystkim przejmować i olejesz to to po pewnym czasie Twoja kondycja psychiczna i fizyczna będzie się bardziej stabilizować

Jeżeli z czasem przestaniesz się tak tym wszystkim przejmować i olejesz to to po pewnym czasie Twoja kondycja psychiczna i fizyczna będzie się bardziej stabilizować
Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
- Sagem
Jasne stary zmęczenie i psychiczne i fizyczne mam do tej pory
ale nie takie już jak było że nie byłem w stanie przebiec jakiegoś dystansu czy trochę pomyśleć nad czymś :0 to normalne bo umysł jest przemęczony i męczony
A jak jeszcze martwimy się objawami np DD i ciągle o nich myślimy itd to jeszcze bardziej męczymy sami siebie
No widzę wiesiołka już wszyscy polecają xd Ja też brałem nie wiem aż takiej poprawy nie widziałem w swoim przypadku ale wiesiołek jest strasznie zdrowy i dobrze wpływa na wszystkie komórki organizmu także na pewno nie zaszkodzi wręcz przeciwnie 

Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
- bareten
witaj. Ja również ciągle bym spał. Od samego początku zmagam się z uporczywym zmęczeniem. Mógłbym spać 20 h a jakbym wstał to i tak dalszy sen byłby mile widziany. Najgorsze jest to kiedy musisz w tym stanie wykonywać jakąś czynność. Prowadzić auto, pracować. Ja ogólnie cały czas czuje się padniety, ale czasem takie nagle otumanienie, że normalnie odpływam. Jak na haju. Cóż trzeba to przeżyć. W końcu będzie dobrze 

-
Tak wlasnie moja nerwiczka sie zaczynała ( myślałam że taka moja cecha - śpiocha ), chroniczne zmęczenie .. Cały czas bym spala . Psychicznie wykańcza jak i rownież fizycznie . Dało mi to spokój , poszło sobie , ale od 3 dni mam nawrót , spie 15 h na dobę i ciagle mi mało . A czuje sie strasznie , bo takie drzemki w ciagu dnia zwiększają DD , no i atrakcje z nią związane . Ale to typowo nerwicowy problem , nie ma sie czym niepokoić , inni śpią cały czas a inni zaś spac nie mogą , w skrajności w skrajności .. Ah ta nerwiczka 

- Ciasteczko
- Administrator
Też to mam. Właściwie temat na czasie jak dla mnie, bo właśnie w tej chwili siedzę zmulona, a spałam długo i wczoraj był nawet miły dzień i i tak dziwnie się czuje. Nie położę się spać, bo jak się obudzę, będę dalej tak samo zmęczona. 
Ale najważniejsze to być dla siebie wyrozumiałym i w miarę możliwosci nie przeciążać się w takie dziwne dni...Chyba, że nie da się inaczej.

Zgadzam się, czasem są dni kiedy mam wrażenie, że nie dam rady zrobić najprostszej rzeczy taka jestem padnięta.bareten pisze:Najgorsze jest to kiedy musisz w tym stanie wykonywać jakąś czynność. Prowadzić auto, pracować.
Ale najważniejsze to być dla siebie wyrozumiałym i w miarę możliwosci nie przeciążać się w takie dziwne dni...Chyba, że nie da się inaczej.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
- Zarejestrowany Użytkownik
odswiezam temat , jak sobie z tym radzicie?
Mistrz 2021 (L)
- Sylwek94
Pełna akceptacja tego zmęczenia, wyrozumiałość dla siebie że w nerwicy możemy być tak zmęczeni i samo zrozumienie dlaczego tak się dzieje. Miałem wiele razy silne zmęczenia, wstawałem i ledwo dawałem rade cały dzień przeżyć bez łóżka. Pełna akceptacja i zrozumienie mi bardzo pomogła, organizm nie jest niezniszczalny i w zaburzeniu jest przeciążony. Ciężko jest żyć gdy ciało i mózg są przemęczone ale jest to możliwe.
"To co nas nie zabije, uczyni nas silniejszymi."
-
Weź pod uwagę suplementację karnozyny. Karnozyna jest naturalnym antyoksydantem. Oznacza to, że może pomagać w ochronie komórek przed uszkodzeniem spowodowanym działaniem wolnych rodników. Wolne rodniki mogą prowadzić do procesów starzenia i rozwoju różnych chorób, dlatego antyoksydanty, takie jak karnozyna, są ważne dla utrzymania zdrowia. Karnozyna jest obecna w mózgu i odgrywa rolę w funkcjonowaniu układu nerwowego. Badania sugerują, że może wpływać na ochronę komórek nerwowych i wspierać funkcje poznawcze.
Więcej informacji o jej zbawiennym działaniu znajdziesz na tej stronie https://karnozyna.com/
Więcej informacji o jej zbawiennym działaniu znajdziesz na tej stronie https://karnozyna.com/