Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Coś co przeszkadza w odburzeniu,pomóżcie..
-
Agata160899
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam 6 kg niedowagi i przez to czasem mdleję. Staram się jesc wiecej ale bardzo trudno mi przytyć..chyba taka już moja natura
Proszę poradzcie co w takiej sytuacji zrobić? Jak rozpoznac czy mdleję na prawdę czy to tylko nerwica płata mi figle ? Błagam niech ktoś coś poradzi bo zwariuję 
-
Victor
- Administrator
W innym poście napisałaś, że miesiąc temu zachorowałaś i zemdlałaś, przez co od tej pory pojawił się taki problem. Więc to było to jedno omdlenie? Było powiązane z chorobą? Skąd pomysł, że to przez niedowagę? Byłaś z tym u lekarza?
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
Agata160899
Wszystkie wyniki mam dobre wiec mysle ze to przez wage. Raz zemdlałam bo nie zjadłam śniadania,poszłam do sklepu i wychodząc z niego zemdlałam. Innym razem z powodu miesiączki. A ten miesiąc temu miałam grype żołądkową, wymiotowałam od 6 godzin bez przerwy i sie odwodniłam,przyjechało pogotowie i podało mi elektrolity i środek przeciw wymiotny i wszystko przeszło. Myślę że jestem bardzo podatna na omdlenia bo jestem niskociśnieniowcem. Pytanie jak sobie z tym radzić kiedy dodatkowo ma sie nerwice...
- Nerwowy
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Sama sobie odpowiedziałaś po części.Agata160899 pisze: ↑11 grudnia 2019, o 08:43Wszystkie wyniki mam dobre wiec mysle ze to przez wage. Raz zemdlałam bo nie zjadłam śniadania,poszłam do sklepu i wychodząc z niego zemdlałam. Innym razem z powodu miesiączki. A ten miesiąc temu miałam grype żołądkową, wymiotowałam od 6 godzin bez przerwy i sie odwodniłam,przyjechało pogotowie i podało mi elektrolity i środek przeciw wymiotny i wszystko przeszło. Myślę że jestem bardzo podatna na omdlenia bo jestem niskociśnieniowcem. Pytanie jak sobie z tym radzić kiedy dodatkowo ma sie nerwice...
Nie zapominać o śniadaniu, jeść zdrowo i postarać się jadać regularnie. Pić dużo wody i innych płynów (nie od razu pół butelki, ale szklanka rano, następna za 2 godziny, itp.). Zwracać uwagę na sygnały płynące z ciała - zmęczenie, głód. Pomaga podobno w tym medytacja.
Wiem po sobie, że jak jestem głodny, nie piję pół dnia, nie wysypiam się - to zaburzenie znacznie się zwiększa. Każdy człowiek nawet bez nerwicy nie czuje się najlepiej gdy doprowadza się do tak dużego głodu, że może zemdleć.
Może jakiś trening fizyczny (sport) i dietetyk, opracowanie diety, która pozwoli przytyć.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
-
zagrody123456
Też zemdlam przez biegunkę a potem ze nerwica to się bałam kolejnego zemdlenia.. Ale to są myśli.. Jak mdlejesz to się wcześniej nie boisz tylko w ułamku sekundy kiedy mdlejesz więc widzisz ze lęk przed tym to tylko wyobraznia.. A wyobrażenia olewamy..Agata160899 pisze: ↑11 grudnia 2019, o 08:43Wszystkie wyniki mam dobre wiec mysle ze to przez wage. Raz zemdlałam bo nie zjadłam śniadania,poszłam do sklepu i wychodząc z niego zemdlałam. Innym razem z powodu miesiączki. A ten miesiąc temu miałam grype żołądkową, wymiotowałam od 6 godzin bez przerwy i sie odwodniłam,przyjechało pogotowie i podało mi elektrolity i środek przeciw wymiotny i wszystko przeszło. Myślę że jestem bardzo podatna na omdlenia bo jestem niskociśnieniowcem. Pytanie jak sobie z tym radzić kiedy dodatkowo ma sie nerwice...
-
Agata160899
Problem polega na tym że wczesniej umiałam rozpoznać kiedy zaraz zemdleje na prawde a kiedy to tylko przez nerwice mi sie wydawało.. Da się to jakoś rozpoznać na podstawie tętna albo coś? Co mam zrobic ?