Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Przemyślenia :)

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
patex
Zarejestrowany Użytkownik

11 lutego 2018, o 07:49

Tak sobie siedzę z rana i normalnie mnie olsnilo :DD zauważyłam że robię sobie straszna presję z całego mojego życia otoz,muszę mieć chłopaka-bo wszyscy wokół mnie mają,muszę iść na studia-bo cała rodzina gada,że po liceum co ona będzie robić dalej w przyszłości,muszę znaleźć dobrze płatna pracę-mieszkam na zadupiu i będę musiała wszędzie dojeżdżać samochodem,więc trochę pójdzie na paliwo.I tak sobie tworzę i tworzę ta presję cały czas i widze,że stany lękowe mnie bardziej atakuja (stany lękowe wzmozyly się kiedy skończyłam szkole i wtedy pojawiły się te presje) i właśnie teraz czuję że tak naprawdę nie jestem w tym momencie gotowa na związek,a nie tak że muszę go miec,studia mogę iść ale nie muszę,a praca,jaka znajde taka znajde,teraz wyjeżdżam do Holandii i mam nadzieję że zarobię dużo i na to na co chciałam to zarobię (autko,prawko-moje cele),ot takie moje przemyślenia z rana :)
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

11 lutego 2018, o 09:01

patex pisze:
11 lutego 2018, o 07:49
Tak sobie siedzę z rana i normalnie mnie olsnilo :DD zauważyłam że robię sobie straszna presję z całego mojego życia otoz,muszę mieć chłopaka-bo wszyscy wokół mnie mają,muszę iść na studia-bo cała rodzina gada,że po liceum co ona będzie robić dalej w przyszłości,muszę znaleźć dobrze płatna pracę-mieszkam na zadupiu i będę musiała wszędzie dojeżdżać samochodem,więc trochę pójdzie na paliwo.I tak sobie tworzę i tworzę ta presję cały czas i widze,że stany lękowe mnie bardziej atakuja (stany lękowe wzmozyly się kiedy skończyłam szkole i wtedy pojawiły się te presje) i właśnie teraz czuję że tak naprawdę nie jestem w tym momencie gotowa na związek,a nie tak że muszę go miec,studia mogę iść ale nie muszę,a praca,jaka znajde taka znajde,teraz wyjeżdżam do Holandii i mam nadzieję że zarobię dużo i na to na co chciałam to zarobię (autko,prawko-moje cele),ot takie moje przemyślenia z rana :)
No i super :) powiem Ci ze według mnie bardzo częstym powodem nerwicy jest właśnie takie tworzenie sobie presji w życiu.Super wnioski :)
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

11 lutego 2018, o 10:29

I dobrze! Rob swoje i nie patrz na innych! Ciężko się z tego wyrwać kiedy bardziej wierzysz opiniom np. rodziców (bo doświadczeni, na pewno wiedzą lepiej, powinnam ich posłuchać...) niż własnym przeczuciom. Ale czasami lepiej się przejechać na własnych pomysłach niż właśnie żyć z taką presją, to ogromny ciężar :) Życzę powodzenia!
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Awatar użytkownika
rit

11 lutego 2018, o 10:30

To prawda, za dużo "muszenia" nosisz na sobie. Nic nie musisz, wszystko możesz :) tylko zatrzymaj się i pomysł, czego chcesz :) Powodzenia!
„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

11 lutego 2018, o 10:50

Cele szczytne, jednak nie są koniecznością, a o przyszłości nie ma co rozmyślać w przód za bardzo, bo to tylko komplikuje myślenie, a nie daje Ci gwarancji, że to się uda. ;luzz
Magda321
Odważny i aktywny forumowicz

12 lutego 2018, o 00:56

Super przemyślenia! Mi niestety zauważyłam że w czasie już gim myśli "musiec" zaczęły ciązyć i zmieniały moje postrzeganie rzeczywistości na gorsze oczywiście. Że jestem gorsza bo nie robię tego i tamtego. Aktualnie teraz nad tym pracuje bo widzę, że te myśli były również moim natractwem. Zwykła pułapka myslowa, trzeba myśleć logicznie i Ty to robisz! Super postawa jeszcze raz ! Też nie mam chłopaka więc pozdro ziom :lov:
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
patex

12 lutego 2018, o 16:54

Właśnie zakończyłam znajomość z chłopakiem z którym krecilam bo zdałam sobie sprawę że on mi się w ogóle nie podoba i czuje że nic z tego nie będzie ;) oczywiście od razu mam mega jazdy że mam bordera nie wiem z jakiej racji ale staram się to olewać bo wszyscy wokół mówią że jestem zdrowa i mądra dziewczyna:D
Awatar użytkownika
katarzynka

12 lutego 2018, o 17:01

Patex, i jak się z tym czujesz? Pytam, bo czytałam Twoje posty, kiedy zastanawiałaś się, czy te "nie podoba mi się" nie jest nerwicowe ;-)
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
patex

12 lutego 2018, o 17:04

jakoś lżej mi :D
Awatar użytkownika
katarzynka

12 lutego 2018, o 17:06

Jeśli nie płaczesz i nie jest Ci przykro, ani smutno to cieszę się :)
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
patex

12 lutego 2018, o 17:08

no właśnie nic z tych rzeczy ,tylko wkręcilam sobie tego bordera,ale trudno,kolejna wkrętka która muszę pokonać :P
ODPOWIEDZ