Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

lęk przed połykaniem

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
kasiaaaaka
Zarejestrowany Użytkownik

13 marca 2015, o 20:35

Witam. Moim problemem jest straszny lęk przed połykaniem. Odkąd zachorowałam na nerwice lękową boję się połykać z obawy przed uduszeniem. Kiedyś uwielbiałam jeść. Teraz jem tylko serki, banany i coś co łatwo jest przegryźć. Pokarm miele najdrobniej jak się da, przez co w ogóle się nie najadam. Ostatnio zrezygnowałam z jedzenia pizzy z obawy przed zadlawieniem. Panicznie się tego boję. Proszę o jakieś rady.
Awatar użytkownika
splątana

21 marca 2015, o 14:31

Ja mam problemy z połykaniem tabletek nawet takich mini mini . Ciągle mam wrażenie że mogę się nią zadławić. Nie których to śmieszy kiedy łykam poruszajc głową ale mi do śmiechu nie jest. Także w pewnym sensie wiem co czujesz;)
kasiaaaaka

23 marca 2015, o 16:47

Ja wszystko miele jak w młynku, przez co się nie najadam. Mam dni, kiedy jestem tak głodna, że nie myślę o tym jak jem, ale czasami potrafię jeść kanapkę przez 1h, a i tak mam wrażenie że każdy kęs mi staje. Bez wody nic nie zjem, nawet serka. Każdy posiłek popijam litrami napojów.
ODPOWIEDZ