Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Być może masz jakąś kwestię do poruszenia związaną z nerwicą i lękiem?
A nie wiesz w który powyższy dział dodać temat, bo choćby pasuje to do każdej nerwicy?
Zrób to w takim razie tutaj.
Dział ten zawiera różne tematy, sprawy, wydarzenia w życiu związane z nerwicą i lękiem.
-
Markowski
- Odważny i aktywny forumowicz
21 sierpnia 2018, o 23:31
Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty ale biorę to na przeczekanie sa myśli niech są pojda sobie a ja staram się robić swoje i to w jakiś sposób akceptować

nawet mam te same objawy co Ty. To nerwica boisz się depresji i dlatego ona to atakuje atakuje myśli którym nadajesz wartość boisz się ich a jak przestaniesz się bać będzie lepiej

-
Kromek
- Zarejestrowany Użytkownik
21 sierpnia 2018, o 23:32
Mi pomaga zajmowanie się czymś, czym lubię

Skup się na swoim życiu, wyjdz to ludzi, zrelaksuj się, uprawiaj sport. Nie martw się, bo TY nie chcesz mieć depresji, tylko się obawiasz, że ją dostaniesz. Mówił to Victor i Divin w nagraniach. Zauważ, że ta konkretna myśl powoduje u Ciebie lęk, więc właśnie o to w tym chodzi, żeby Cię straszyć, bo mózg jest dalej w stanie zagrożenia. Ale realnie Ty tego nie chcesz zrobić, nie chcesz się zabić, więc jest to iluzja. Nie nadawaj tym myślom żadnego znaczenia. Sam miewałem masę myśli lękowych i nadal są one obecne ale staram się je olewać i nie zastanawiać się długo nad nimi, bo to nie JA. Te myśli wynikają z ZABURZENIA, więc nie są one mną. Polecam przesłuchać nagranie o myślach lękowych od administratorów!