Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lęk przed Depresjå

Być może masz jakąś kwestię do poruszenia związaną z nerwicą i lękiem?
A nie wiesz w który powyższy dział dodać temat, bo choćby pasuje to do każdej nerwicy?
Zrób to w takim razie tutaj.
Dział ten zawiera różne tematy, sprawy, wydarzenia w życiu związane z nerwicą i lękiem.
Markowski
Odważny i aktywny forumowicz

21 sierpnia 2018, o 23:31

Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty ale biorę to na przeczekanie sa myśli niech są pojda sobie a ja staram się robić swoje i to w jakiś sposób akceptować ;) nawet mam te same objawy co Ty. To nerwica boisz się depresji i dlatego ona to atakuje atakuje myśli którym nadajesz wartość boisz się ich a jak przestaniesz się bać będzie lepiej ;)
Kromek
Zarejestrowany Użytkownik

21 sierpnia 2018, o 23:32

Mi pomaga zajmowanie się czymś, czym lubię :) Skup się na swoim życiu, wyjdz to ludzi, zrelaksuj się, uprawiaj sport. Nie martw się, bo TY nie chcesz mieć depresji, tylko się obawiasz, że ją dostaniesz. Mówił to Victor i Divin w nagraniach. Zauważ, że ta konkretna myśl powoduje u Ciebie lęk, więc właśnie o to w tym chodzi, żeby Cię straszyć, bo mózg jest dalej w stanie zagrożenia. Ale realnie Ty tego nie chcesz zrobić, nie chcesz się zabić, więc jest to iluzja. Nie nadawaj tym myślom żadnego znaczenia. Sam miewałem masę myśli lękowych i nadal są one obecne ale staram się je olewać i nie zastanawiać się długo nad nimi, bo to nie JA. Te myśli wynikają z ZABURZENIA, więc nie są one mną. Polecam przesłuchać nagranie o myślach lękowych od administratorów!
ODPOWIEDZ