Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lęk przed czynami niemoralnymi

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
AgnieszkaM
Zarejestrowany Użytkownik

8 sierpnia 2025, o 17:23

Hej!

Słuchałam nagrań Divovica i tam dziewczyna pisała, że żeby mieć pewność że nie jest homoseksualistka musiałaby się przespać z dziewczyną i sprawdzić czy jej się to podoba czy nie. Tam Victor odpowiedział, że nie koniecznie, że chodzi w tym o sprawdzanie nerwicy długofalowe czyli zajmuje się życiem, wszystkim a te myśli niech sobie płyną. Ja mam POCD i od razu pojawiły się myśli czy może ja z ciekawości coś zrobię dziecku, bo będę chciała sprawdzić czy mi się to podoba. Oczywiście ja tego nie chce, przerażają mnie te myśli. Potem myśli, że może będę chciała sprawdzić czy osiągnę tak orgazm... Znowu lęk. Boje się siedzieć obok dziecka, odnoszę wrażenie, że jestem jakaś nienormalna. Kto zdrowy rozkminia takie rzeczy... Mam już tak serdecznie dosyć, że najchętniej rzuciłabym to wszystko w cholerę...a nie potrafię
ODPOWIEDZ