Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Proszę pomóżcie Mi

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Janna1954
Zarejestrowany Użytkownik

30 stycznia 2023, o 20:04

Hej aktualnie jestem w szpitalu na nerwice lekową i depresję leczę się już od bardzo dawna. Z różnymi skutkami raz lepiej raz gorzej ale teraz właśnie przeżyłam swoje pierwsze w życiu załamanie nerwowe i po namyśle prawie trzy tygodnie temu poprosiłam psychiatrę o pomoc No i zaczęło się dostałam arketis travegon i xanaks . Przeszłam już chyba wszystkie skutki uboczne jakie są możliwe o dziś niestety trafiłam do szpitala bo trzęsłam się tak jakbym miała padaczkę Błagam napiszcie mi czy ktoś z Was tak miał bo ja już tracę nadzieję nawet jeżeli chodzi o psychotropy
Awatar użytkownika
Hightower
Zarejestrowany Użytkownik

30 stycznia 2023, o 20:44

Janna1954 pisze:
30 stycznia 2023, o 20:04
No i zaczęło się dostałam arketis travegon i xanaks [...] trafiłam do szpitala bo trzęsłam się tak jakbym miała padaczkę
Travogen to lek przeciwgrzybiczy. Nie mógł zaszkodzić.

Pozostałe to paroksetyna, czyli standardowy antydepresant z grupy SSRI i alprazolam, pochodna benzodiazepiny. W tym duecie tylko ten drugi mógł wywołać opisaną przez Ciebie reakcję, ale wyłącznie wtedy, jeśli brałaś to przez te kilka tygodni w dużej dawce i odstawiłaś z dnia na dzień, bo wyjadłaś cały słoiczek lub stwierdziłaś, że smak jednak nie ten. W takiej sytuacji wystąpienie drgawek jest prawdopodobne (bardzo mało prawdopodobne, ale jednak). Jeśli "1954" w Twoim nicku to data urodzenia, prawdopodobieństwo to jest nieco wyższe.

Musiałabyś doprecyzować - jak długo przyjmowałaś te leki, w jakich dawkach i czy faktyczne odstawiłaś któryś z nich z dnia na dzień (bez stopniowego zmieniania dawki).
ODPOWIEDZ