Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Problemy z pamięcią
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja też mam pamięć dobra ale ulotna
czytam coś to zaraz tego nie pamiętam. A jak próbuje sobie na siłę przypomnieć to się nerwy pokazują na samą siebie. Koncentracja mocno obniżona to fakt.
-
Na szczęście nigdy mi się nie zdazylo zapomnieć odebrać dzieci z przedszkola 
- aleks12
Pozwolę sobie odświeżyć ten temat dlatego że sam mam problemy z pamięcią jak w postach powyżej. Z tego co przeczytałem w waszych innych postach a sprawdziłem trzy osoby to każda miała historię z nałogowym zażywaniem narkotyków podobnie jak ja. To mnie skłania do wniosku że w większej mierze zaburzenia poznawcze mogą wynikać z uszkodzenia materii w wyniku zażywania, a nie z samej derealizacji i depersonalizacji. Byłem u psychologa gdzie miałem robione testy na pamięć i koncentrację i wyszło mi że jestem poniżej swojej normy wiekowej. Pani powiedziała że podczas ustalania wyniku brała poprawkę na zaburzenia lękowe i depresję. A w jednym z testów na depresję wyszło mi 38/40 punktów, u tej samej psycholog robiłem.