Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Problem z granicami w związku

Tutaj rozmawiamy na tematy naszych partnerów, rodzin, miłości oraz zakochania.
O kłopotach w naszych związkach, rodzinach, (niezgodność charakterów, toksyczność, zdrada, chorobliwa zazdrość, przemoc domowa, a może ktoś w rodzinie ma zaburzenie? Itp.)
ODPOWIEDZ
selverta
Nowy Użytkownik

27 sierpnia 2025, o 13:15

Mam problem z granicami w związku – czuję, że partner ich nie respektuje. Nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak, czy po prostu powinnam to jakoś inaczej rozwiązać?
Awatar użytkownika
MESJASZ
Zarejestrowany Użytkownik

27 sierpnia 2025, o 14:55

selverta pisze:
Mam problem z granicami w związku – czuję, że partner ich nie respektuje. Nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak, czy po prostu powinnam to jakoś inaczej rozwiązać?
A jakie partner ponosi konsekwencje za przekroczenie tych granic?

Idealni nie jesteśmy. Jeżeli akceptujecie swoje wady to okej, ale o swoje musisz walczyć.
Fruzka

27 sierpnia 2025, o 15:11

Twoje granice są w porządku – masz pełne prawo je wyznaczać i jasno komunikować partnerowi. Masz też prawo do tego, żeby druga osoba je respektowała. Niestety nie zawsze nasz aktualny partner jest w stanie to zrobić i wtedy czasem trzeba poszukać dalej. Jeśli chcesz poszerzyć wiedzę i popracować nad tym z profesjonalnym wsparciem, zerknij tutaj: https://osrodek-centrum.pl/nasz-zespol/
– znajdziesz tam psychologów i psychoterapeutów, którzy pomagają w takich sytuacjach.
Awatar użytkownika
MESJASZ

27 sierpnia 2025, o 17:31

Jeszcze przepiszcie jej benzodiazepiny, bo jej partner wchodzi do łazienki kiedy ona robi kupe
Awatar użytkownika
MESJASZ

27 sierpnia 2025, o 17:40

Fruzka pisze:
27 sierpnia 2025, o 15:11
Twoje granice są w porządku – masz pełne prawo je wyznaczać i jasno komunikować partnerowi. Masz też prawo do tego, żeby druga osoba je respektowała. Niestety nie zawsze nasz aktualny partner jest w stanie to zrobić i wtedy czasem trzeba poszukać dalej.
Jesteś obrzydliwą osobą. Nawet nie wiesz o co chodzi i już nawijasz makaron na uszy.
Awatar użytkownika
Aksyloksa

28 sierpnia 2025, o 10:50

selverta pisze:
Podaj więcej szczegółów co się dzieje i jakiś przykład, nawet hipotetyczny. Będzie nam ciężko doradzić bez takich info:/
Fighting for better life
ODPOWIEDZ