Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Prośba o spis wykluczeń

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Norberto
Zarejestrowany Użytkownik

13 lutego 2016, o 01:41

Czesc! Mam do was nietypowa prośbę. Moglibyscie mi spisać wszystko co wyklucza schizofrenie? Sam chcialem zrobic taki spis ostatnio ale moj stan poki co nadal krazy przy strachu o schizofrenie wiec mysle, ze mozna po prostu zrobic post o tym i pozwolic aby kazdy mogl dac swoje 2 grosze do ów spisu i moze raz i jasno opiszemy tutaj to co wyklucza schizofrenie/choroby psychiczne (dla przykladu ciagla kontrola samego siebie i swojego stanu). Z gory dzieki! (Mam nadzieje, ze zrozumiecie o co mi chodzi :DD )
Awatar użytkownika
zdravko

13 lutego 2016, o 09:53

1. Schizofrenik nigdy nie szuka po necie czy przypadkiem nie jest chory na schizofrenie.
zagrody1

13 lutego 2016, o 10:43

Hej... Człowiek chory na schizofrenię nie wie, że jest chory... Ty natomiast wyszukujesz się objawów a jest to tylko lęk... Ja też tak długo miałam, ale pomocne było dla mnie spytanie psychiatry czy tak jest... jak powiedział, że nie to na chwilę w to uwierzyłam... Potem jednak wątpliwości wracały, ale uparłam się nie dyskutować z tymi myślami a broń Boże czytać w necie objawy schizofrenii( trzeba się uprzeć, by tego nie robić, nie ważne jak silne byłoby pragnienie)... Poza tym schizofrenia jest chorobą organiczną mózgu a nerwica chorobą myśli... nerwicę można leczyć psychoterapią, schizofrenię musi się leczyć farmakologicznie...
Divin
Administrator

13 lutego 2016, o 11:38

Schizofrenik nie prosi o spis wykluczeń schizofrenii :DD ma to w tyłku i tego nie analizuje jak Ty, nerwicowcu wzorowy :P
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
ODPOWIEDZ