Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Prośba o spis wykluczeń
- Norberto
- Zarejestrowany Użytkownik
Czesc! Mam do was nietypowa prośbę. Moglibyscie mi spisać wszystko co wyklucza schizofrenie? Sam chcialem zrobic taki spis ostatnio ale moj stan poki co nadal krazy przy strachu o schizofrenie wiec mysle, ze mozna po prostu zrobic post o tym i pozwolic aby kazdy mogl dac swoje 2 grosze do ów spisu i moze raz i jasno opiszemy tutaj to co wyklucza schizofrenie/choroby psychiczne (dla przykladu ciagla kontrola samego siebie i swojego stanu). Z gory dzieki! (Mam nadzieje, ze zrozumiecie o co mi chodzi
)

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej... Człowiek chory na schizofrenię nie wie, że jest chory... Ty natomiast wyszukujesz się objawów a jest to tylko lęk... Ja też tak długo miałam, ale pomocne było dla mnie spytanie psychiatry czy tak jest... jak powiedział, że nie to na chwilę w to uwierzyłam... Potem jednak wątpliwości wracały, ale uparłam się nie dyskutować z tymi myślami a broń Boże czytać w necie objawy schizofrenii( trzeba się uprzeć, by tego nie robić, nie ważne jak silne byłoby pragnienie)... Poza tym schizofrenia jest chorobą organiczną mózgu a nerwica chorobą myśli... nerwicę można leczyć psychoterapią, schizofrenię musi się leczyć farmakologicznie...
-
- Administrator
Schizofrenik nie prosi o spis wykluczeń schizofrenii
ma to w tyłku i tego nie analizuje jak Ty, nerwicowcu wzorowy 

'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype