Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Prośba do administracji forum :) Porzucanie kontroli

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
kamilpc
Odburzony i pomocny użytkownik

7 lipca 2016, o 13:29

Witam ,

Mam taka prosbe o zrobienie nagrania lub napisanie materialu na temat calkowitego porzucania kontroli nad zaburzeniem.Staram sie porzucac ta kontrole krok po kroku ale prosil bym jednak o wykasnienie tej kwesti bo czytajac artykuly na forum wiele osob ma z tym problem ,wlasnie z calkowitym porzuceniem kontroli.Wiem ze jednycm z emementow jest wlasnie ryzykowanie na obawy oraz mysli czyki sprawdzanie nerwicy a takze ignorowanie tych obaw przez np rozmowe z kims:) Prosil bym o opinie na te temat rowniez urzytkownikow forum :)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2016, o 13:33 przez kamilpc, łącznie zmieniany 1 raz.
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
Chochlik
Zarejestrowany Użytkownik

7 lipca 2016, o 13:31

Divin pisze:
A co do tematu, to o porzuceniu kontroli zapowiedziałem już artykuł, tam postaram się to przedstawić i opisać w sposób jaknajprostszy, w skrócie jest to własnie podsumowanie Bruce'a obniżać wartość by obniżyć poczucie zagrożenie co otworzy furtkę na puszczenie kontroli z czasem.

Powinno niedługo się coś pojawić :)
betii

7 lipca 2016, o 13:56

Ja też się w tym temacie Miotam więc cierpliwie czekam na materiał.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Awatar użytkownika
schanis22

7 lipca 2016, o 15:06

Kochani ja również prosiłam Divina o nagranie na temat porzucenia kontroli , i nawet zrobił dla mnie ;thx o zabiciu się mentalnym w sumie podobny temat .
A ja dalej nic nie czaiłam :D no i sobie po myślałam mam gdzieś to porzucenie kontroli jeśli będę się teraz cały czas głowić się jak porzucić kontrolę to też kicha , zająć się życiem i tyle nie myśleć o tym .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
betii

7 lipca 2016, o 15:11

schanis22 pisze:Kochani ja również prosiłam Divina o nagranie na temat porzucenia kontroli , i nawet zrobił dla mnie ;thx o zabiciu się mentalnym w sumie podobny temat .
A ja dalej nic nie czaiłam :D no i sobie po myślałam mam gdzieś to porzucenie kontroli jeśli będę się teraz cały czas głowić się jak porzucić kontrolę to też kicha , zająć się życiem i tyle nie myśleć o tym .

Schanis bo to chyba pełne porzucenie kontroli.zostawienie tychvtematow z boków.nie rozmyślania co i jak i analiza jak się zachować i co robić.To ma być życie z automatu tzn bez zbednego pierdolero.dzieki Schanis
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

7 lipca 2016, o 15:11

Przeciez porzucenie kontroli to nic innego jak ryzykowanie, zycie zyciem i akceptacja. porzucenie kontroli to zbior tego wszystkiego. Nie wyobrazam sobie aby mozna bylo porzucenie kontroli inaczej omowic. Wszystkie arty sa o porzuceniu kontroli tak naprawde :)
Wszystko co jest przeciwne natreta i lekowi jest porzucaniem kontroli - - byle z wiedza i konsekwencja.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
kamilpc
Odburzony i pomocny użytkownik

7 lipca 2016, o 16:58

Skladam to wszystko w calosc i zaczynam dzialac :) Sotosuje sie do wszystkiego ,wiec krok po kroku porzucam kontrole na tym , nie bede chcial czegos na sile , macie racje niech leci ,czas zwerifikuje :) pozdrawiam
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
ODPOWIEDZ