Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
kamilpc
- Odburzony i pomocny użytkownik
7 lipca 2016, o 13:29
Witam ,
Mam taka prosbe o zrobienie nagrania lub napisanie materialu na temat calkowitego porzucania kontroli nad zaburzeniem.Staram sie porzucac ta kontrole krok po kroku ale prosil bym jednak o wykasnienie tej kwesti bo czytajac artykuly na forum wiele osob ma z tym problem ,wlasnie z calkowitym porzuceniem kontroli.Wiem ze jednycm z emementow jest wlasnie ryzykowanie na obawy oraz mysli czyki sprawdzanie nerwicy a takze ignorowanie tych obaw przez np rozmowe z kims:) Prosil bym o opinie na te temat rowniez urzytkownikow forum
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2016, o 13:33 przez
kamilpc, łącznie zmieniany 1 raz.
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
-
Chochlik
- Zarejestrowany Użytkownik
7 lipca 2016, o 13:31
Divin pisze:
A co do tematu, to o porzuceniu kontroli zapowiedziałem już artykuł, tam postaram się to przedstawić i opisać w sposób jaknajprostszy, w skrócie jest to własnie podsumowanie Bruce'a obniżać wartość by obniżyć poczucie zagrożenie co otworzy furtkę na puszczenie kontroli z czasem.
Powinno niedługo się coś pojawić

-
betii
7 lipca 2016, o 13:56
Ja też się w tym temacie Miotam więc cierpliwie czekam na materiał.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
schanis22
7 lipca 2016, o 15:06
Kochani ja również prosiłam Divina o nagranie na temat porzucenia kontroli , i nawet zrobił dla mnie

o zabiciu się mentalnym w sumie podobny temat .
A ja dalej nic nie czaiłam

no i sobie po myślałam mam gdzieś to porzucenie kontroli jeśli będę się teraz cały czas głowić się jak porzucić kontrolę to też kicha , zająć się życiem i tyle nie myśleć o tym .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
betii
7 lipca 2016, o 15:11
schanis22 pisze:Kochani ja również prosiłam Divina o nagranie na temat porzucenia kontroli , i nawet zrobił dla mnie

o zabiciu się mentalnym w sumie podobny temat .
A ja dalej nic nie czaiłam

no i sobie po myślałam mam gdzieś to porzucenie kontroli jeśli będę się teraz cały czas głowić się jak porzucić kontrolę to też kicha , zająć się życiem i tyle nie myśleć o tym .
Schanis bo to chyba pełne porzucenie kontroli.zostawienie tychvtematow z boków.nie rozmyślania co i jak i analiza jak się zachować i co robić.To ma być życie z automatu tzn bez zbednego pierdolero.dzieki Schanis
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
7 lipca 2016, o 15:11
Przeciez porzucenie kontroli to nic innego jak ryzykowanie, zycie zyciem i akceptacja. porzucenie kontroli to zbior tego wszystkiego. Nie wyobrazam sobie aby mozna bylo porzucenie kontroli inaczej omowic. Wszystkie arty sa o porzuceniu kontroli tak naprawde

Wszystko co jest przeciwne natreta i lekowi jest porzucaniem kontroli - - byle z wiedza i konsekwencja.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
kamilpc
- Odburzony i pomocny użytkownik
7 lipca 2016, o 16:58
Skladam to wszystko w calosc i zaczynam dzialac

Sotosuje sie do wszystkiego ,wiec krok po kroku porzucam kontrole na tym , nie bede chcial czegos na sile , macie racje niech leci ,czas zwerifikuje

pozdrawiam
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie