Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Podsłuchy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
p.karnia1
Zarejestrowany Użytkownik

2 sierpnia 2018, o 15:07

Cześć, tak się złożyło że maluję od kilku dni w sądzie i poznałem Panią która tam pracuje na portierni. Ogólnie bardzo miła Pani.. Bardzo rozgadana., mówiła że na 2 grupę inwalidzka i wogole i tak sobie dorabia. Dzisiaj zacząłem z nią gadać a ta do mnie że wszystkie sprzątaczki z sądu na nią knuja, że założyli jej podsłuchy w telefonie, że oczerniają ją poprzez piosenki na YouTubie, że z kimś rozmawia a potem słyszy słowa tej piosenki na Yt.. Ogólnie byłem ciężko w szoku jak mi zaczęła to wszystko opowiadać. Myślicie że to schizofrenia?
Per aspara ad astra
p.karnia1

2 sierpnia 2018, o 15:08

Ona tak bardzo w to wierzy, tak bardzo tym żyje, dla niej nie jest to wogole dziwne, nawet mówi że była tutaj w tej sprawie u sędziego który tutaj pracuje
Per aspara ad astra
p.karnia1

2 sierpnia 2018, o 15:09

Aż dostałem lęku..
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

2 sierpnia 2018, o 15:12

p.karnia1 pisze:
2 sierpnia 2018, o 15:09
Aż dostałem lęku..
Daj spokój. No może babka ma schizofrenie, ale co to zmienia dla Ciebie? Przecież wiemy, że istnieją ludzie ze schizofrenia na świecie:)
p.karnia1

2 sierpnia 2018, o 15:20

No nic, to było dla mnie aż tak dziwne co mówiła że zacząłem sobie wkrecac że to jakieś moje urojenia :D ale nawet szef mówił że jest jakaś dziwna bo w kolo mówi to samo. Ale czy z diagnoza może pracować w ochronie i mieć w dodatku paralizator?
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
GaunterODim
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

2 sierpnia 2018, o 15:40

Samo to że ma grupę o czymś już może świadczyć :)
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

2 sierpnia 2018, o 15:42

p.karnia1 pisze:
2 sierpnia 2018, o 15:20
No nic, to było dla mnie aż tak dziwne co mówiła że zacząłem sobie wkrecac że to jakieś moje urojenia :D ale nawet szef mówił że jest jakaś dziwna bo w kolo mówi to samo. Ale czy z diagnoza może pracować w ochronie i mieć w dodatku paralizator?
Pewnie nie powinna:) Ale fakt jest taki ze ona może miec shcizofrenie a nie ty.
szpagat
Odważny i aktywny forumowicz

2 sierpnia 2018, o 16:07

Mój znajomy ma schizofrenie i sprząta magazyny z „normalnymi” chłopakami :)
p.karnia1

2 sierpnia 2018, o 16:09

Tak to mnie nie trafialo trochę jak ta choroba wygląda ale teraz trochę zrozumiałem różnicę między naszymi zaburzeniami
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
Celine Marie

2 sierpnia 2018, o 16:22

Na 9 miliardów ludzi na świecie tylu ma kuku na muniu,że byśmy musieli wystrzelić się w kosmos ,żeby z nimi nie obcować,kto wie co np.takiemu siedzi w głowie w kolejce do kasy czy w przedziale w pociągu (to tylko przykłady) .Olewaj
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
perła

2 sierpnia 2018, o 22:16

Rozbawił mnie ten post a zwłaszcza pytanie o to czy może mieć paralizator☺ Mam znajomego ze schizofrenia i tez mi wkręcić ze Ruskie go obserwują i maja wielkie satelity w lesie. Na początku myślałam że ćpa bo nie wiedziałam nic o schizofrenii. Ale od początków jego choroby minęło 3-4 lata i teraz jest ok i pracuje i d obrzeżach się ma. Jego leczenie było by krótsze tylko jak się poprawia to czasem przestają brać leki i jest nawrót a oni sami nie widzą ze coś jest nie tak tylko otoczenie. Bynajmniej tak mi mówił jak się go zapytałam czemu nie zgłosił się do lekarza jak było gorzej a on mówił ze on tego nie widział tylko jego siostra
ODPOWIEDZ