Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Podłoże neurologiczne a nerwica- roznice

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JohnnyEDM
Zarejestrowany Użytkownik

23 czerwca 2015, o 14:38

Męczą mnie często natrętne myśli odnośnie innych chorób, już nie tak jak wcześniej ale teraz bardziej powodują u mnie niepokój :p. Myśli typu, że stany lękowe, ataki paniki, te silne emocje mogą być przyczyną innej choroby, typu, ze glownie moze byc to jakies schorzeni neurologiczne, jakies gózy mózgu, odwodnienia mózgu itd. lub ze oprocz nerwicy mogę mieć coś innego. Chodzi mi o wyjasnienie roznicy innych chorob, schorzen neurologicznych pomiedzy nerwica. I czy takie schorzenia neurologiczne moga moga powodowac stany lękowe, ataki paniki, i inne stany dd itd. Z Góry dziękuję za wyjaśnienie :)
olek
Zbanowany

23 czerwca 2015, o 14:42

Po pierwsze chlopie choroby neurologiczne nie powoduja jak juz tylko problemow psychicznych bo powodowac moga ale takze mase innych. Jak masz mocny neurologiczny problem z mozgiem to np nie odrozniasz prawidlowo stron swiata, nie mowisz skladnie, masz inne mocne objawy fizyczne a badania - BADANIA - wykazuja nieprawidlowosci.
Po prostu idz sobie do neurologa przebada cie, popyta ktora reka lewa i jak trzeba to zrobi ci przeswietlenie glowy. Jak masz watpliwosci to trzeba sie zbadac bo bedziesz stale czytal i sie tym sral bo przeczytasz jakies pierdoly na wikipedi.
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

23 czerwca 2015, o 14:44

Zrób sobie badania i będziesz miał różnicę , jeżeli wyniki badań masz oky to objawy są czysto nerwicowe , jeżeli boisz się o chorobę neurologiczną to idz zrób sobie TK i tego typu badania ; d Inaczej tego sb nie wyjaśnisz tym bardziej choroba neurologiczna postępuje i nie daje natrętnych myśl , tylko jakieś tam zmiany somatyczne/fizyczne .
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

23 czerwca 2015, o 14:44

Myślę, że warto, żebyś posłuchał Divovica, tam jest dużo wyjaśnione odnośnie nerwic, dd itd.

Owszem, niektóre choroby mogą dawać lęki, odrealnienie, aczkolwiek nie są to JEDYNE stany w takich chorobach.
To tak jak z np. z cukrzycą, która jest ZESPOŁEM wielu charakterystycznych objawów.

Z uwagi na to, że jesteś nerwicowcem to każdy ma takie rozkminy, przynajmniej na początku, czy to nie jest jakiś rak, guz czy inne choroby.
Warto się zbadać pod kątem tego, ale tylko jednorazowo, żeby mieć pewność, że z organizmem wszystko jest w porządku.
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

23 czerwca 2015, o 15:26

Badalem krew i puls mi mierzyli kiedy jeszcze na poczatki pare miesiecy temu mialem silne ataki paniki i i stany lękowe, wyszly dobrze, pare lat temu mialem robiony rezonans glowy ale pod kątem sniegu optycznego i bulów migrenowych glowy z aura, jak jeszcze nie mialem atakow paniki, stanow lekowych i dd ale, wszystko wyszlo ok. Psychoterapeuta powiedzial, ze mam nerwice i nie ma sensu robic badan.

-- 23 czerwca 2015, o 15:25 --
Od tego czasu co badalem krew to fizycznie wygladam tak samo, poza stanami lękpwymi, atakami paniki i dd , ktore przewijaly sie w ciagu trgo czasu, watpliwosciami wszelakimi i dzialaniem pod wplywem emocji , nic sie nie wydarzylo. :)
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

23 czerwca 2015, o 15:56

Snaav pisze:Badalem krew i puls mi mierzyli kiedy jeszcze na poczatki pare miesiecy temu mialem silne ataki paniki i i stany lękowe, wyszly dobrze, pare lat temu mialem robiony rezonans glowy ale pod kątem sniegu optycznego i bulów migrenowych glowy z aura, jak jeszcze nie mialem atakow paniki, stanow lekowych i dd ale, wszystko wyszlo ok. Psychoterapeuta powiedzial, ze mam nerwice i nie ma sensu robic badan.

-- 23 czerwca 2015, o 15:25 --
Od tego czasu co badalem krew to fizycznie wygladam tak samo, poza stanami lękpwymi, atakami paniki i dd , ktore przewijaly sie w ciagu trgo czasu, watpliwosciami wszelakimi i dzialaniem pod wplywem emocji , nic sie nie wydarzylo. :)

też miałem takie bóle z aurą jeszcze przed nerwicą , Co ci lekarze na ten temat powiedzieli bo sam miewam czasami takie bóle ,,,
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

23 czerwca 2015, o 20:37

No że to są tylko bóle migrenowe, w razie częstego występowania bóli przepisała mi tabletki, żeby często nie występowały, a jak rzadziej występują to nie trzeba brać, generalnie ważne żeby mieć jakieś tabletki w razie kiedy nastąpi migrena, mi przepisała wcześniej takie jedne ale teraz biore ibum forte podczas migreny :D
ODPOWIEDZ